Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Asuminen ja rakentaminen / Sisäilma-asiat / Ajankohtaista

 Limingan kunta kehittää sisäilma-asioiden käsittelyä

Kunnassa on kehitteillä uusi sisäilmaohjelma, jonka tavoitteena on sisäilmaongelmien ennaltaehkäisy ja varhainen havaitseminen. Lisäksi tarkoituksena on tutkimusprosessin tehostaminen, jotta sisäilmaongelmat ratkeavat riittävän nopealla aikataululla.

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI

 

 

SISÄILMATUTKIMUKSET JA MUUT TUTKIMUKSET

Tällä sivulla tiedotetaan parhaillaan käynnissä olevista tutkimuksista ja remonteista.

 

Varsinaisia sisäilmatutkimuksia on käynnissä seuraavissa kiinteistöissä:

  • Lukio
  • Vesikarin koulukiinteistö
  • TK

Olosuhdeselvitykset (esim. käyttäjäkysely, IV- ja akustiikkaolosuhteet)

Olosuhdeselvityksiä tullaan tekemään kaikissa kunnan kiinteistöissä. Nämä ovat osana uuden sisäilmaohjelman mukaista toimintamallia. Selvityskäytäntö on otettu ennakkokäyttöön keväästä 2018 lähtien. Sisäolosuhteisiin vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi: IV-toimintahaasteet, ilmankosteus, hiilidioksidi, ääniolosuhteet, erinäiset hajut/materiaaliemissiot.

KORJAUSTYÖT

Hannu Krankan koulukiinteistön remontit

Kesän 2018 Hannu Krankan koulukiinteistön korjaukset on tehty ja koulutyö on jatkunut normaalisti korjatuissa tiloissa. Kesällä 2019 tehtiin VOC-korjausremontti Hannu Krankan opettajainhuone-siivessä. Samalla korjattiin opettajainhuoneen ulkoseinän mikrobivaurio ja tehtiin seinärakenteen muutos, jolla korjattiin seinän ja viereisen yläpohjan tuuletusongelma. Kaikki rakenteet myös tiivistettiin ja tehtiin sisätiloihin yleisviihtyvyyden parantaminen pienillä maalaus ja tasoitustöillä.

Seuraavina vuosina tullaan tekemään korjaustoimenpiteitä Hannu Krankan koulukiinteistön muissakin tiloissa, esimerkiksi ruokalassa. Näistä tullaan tiedottamaan, kun suunnitelmat ja aikataulut ovat selvillä.

Korjaukset pyritään toteuttamaan kesäaikoina, jolloin niistä on mahdollisimman vähän haittaa koulujen normaaliin toimintaan. Tarvittaessa korjaustoimenpiteiden jälkeen tiloihin asennetaan ilmanpuhdistimia poistamaan korjauksesta tulleet sisäilmahaitat. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus kiinteistön käyttäjille.

Linnukan päiväkodin VOC-korjausremontti ajoittuu kesälle-syksylle 2019

Remontissa korjataan kaikki muovipintaiset lattiat ja vaihdetaan materiaali toiseksi.

Remontti on viivästynyt 1. kerroksen lattian hitaan kuivumisen vuoksi. Mutta onneksi olemme saaneet VOC-tasot laskuun erinomaisesti. Rakennus tullaan ottamaan käyttöön osissa, jotta väistöaika saadaan minimoitua eri ryhmillä.

Lisätietoja antaa rakennusinsinööri.