Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko

Suosituimmat

TONTIT MENEVÄT NOPEASTI!

 

KOTI SAUNARANNASSA

ON KOTI

KESKELLÄ LUONTOA.

Etusivu / Asuminen ja rakentaminen / Asuminen ja tontit / Saunaranta

Saunaranta – kaikki valmiina kotiasi varten!

Saunaranta on omakotiasumisen uusi paratiisi keskellä hellivää luontoa, toimivien palveluiden äärellä ja vieläpä aivan kaupungin kainalossa. Saunarantaa tarjoaa omakotiasujalle isot tontit ja perinteistä kyläfiilistä.

Saunaranta lyhyesti:

  • sijaitsee Limingan Tupoksessa hyvien liikenneyhteyksien varrella
  • reilunkokoiset tontit ovat jatkuvassa myynnissä – kohtuulliseen hintaan
  • hyvät lähipalvelut: muun muassa kauppa, päiväkoti, yhtenäiskoulu, posti, kirjasto, neuvola
  • monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen  ja harrastamiseen 

Saunaranta-esite pdf-muodossa

Ota yhteyttä ja varataan sinulle sopiva tontti Saunarannasta heti paikalla:
Jari Häkkinen, rakennusvalvonta, 044 497 36 37, jari.hakkinen (ät) liminka.fi

Tai tonttivarauksen voit tehdä sähköisesti myös tonttipörssin kautta.

 

Ihana hellivä luonto

Saunarannan kaavassa on otettu huomioon, että jokainen tontti rajoittuu viheralueeseen. Alueelle on myös suunniteltu erillisiä luontokeitata, kuten kaunis lampi, lasten leikkipuistoja, suuria puisto- ja metsäkaistaleita tonttien väleihin – luonnon monimuotoisuutta ei ole unohdettu missään kohtaa.

Saunarannan asuinalueen läpi kulkee Tupoksen maastopyöräreitti. Reitille voit liittyä mistä kohtaa reittiä tahansa, parhaimmillaan näppärästi oman takapihasi kautta!


Limingan maastopyöräreitit ovat vertaansa vailla.

Liikkumista sisällä ja ulkona

Liikunta ja luonnossa liikkuminen on tehty Saunarannan asukkaille helpoksi. Tupoksen oman maastopyöräreitin lisäksi alueella on hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet – aivan jokaisena vuodenaikana: Uudenkarheaa Pumptrack-rataa pääset kurvailemaan omalla pyörällä, rullalaudalla, scootilla tai vaikkapa rullaluistimilla keväästä syksyyn. Hyvinhoidetut ladut vetävät talvisin puoleensa murtomaahiihdosta innostuneita asukkaita. Kesäisin Tupoksesta löytyy myös oma uimaranta, joten pienelle pulahdukselle pääsee vaivatta; eväskori pyöränsarveen ja täydellisen kesäpäivän ainekset ovat käden ulottuvilla. Tupoksen koulun yhteydestä löytyy puolestaan kuntosali, ja liikuntasalin puolelta voi varata aikoja vaikkapa sulkapallolle tai muille sisäpelilajeille.

Kivenheiton päässä, Limingan keskustasta, löydät kaksi upeaa yksityistä kuntosalia, keskustan liikuntahallin, Lakeustalon ryhmäliikuntatilan, kaksi tekonurmikenttää, tenniskentät, urheilukentän ja talvilajit vastaavasti. Jos jatkat matkaasi Limingan keskusta vielä hetken verran kohti Liminganlahtea, saavut Rantakylän virkistysalueelle, jossa kulkevat kehutut merkatut Limingan maastopyöräreitit, täysimittainen frisbeegolf-rata, Beach Volley -kentät ja tietenkin upea uimamonttu, jossa on erillinen ranta pienille lapsille, uimaradat harrastajille ja hyppytorni hauskanpitoon. Kesäisin virkistysalueelta on myös mahdollista vuokrata SUP-lautoja, joten veteen pääsee myös melomaan halutessaan. Talvella Rantakylässä on erinomaisesti hoidetut valaistut ladut, iso pulkkamäkki, avantouintipaikka ja tietenkin laavu omien eväiden nauttimista varten. Tässä vain muutama maininta Saunarannan ja Limingan liikkumisen mahdollisuuksista!


Tupoksen Pumptrack-rata sopii niin pyöräilyyn kuin scoottailuunkin.

Palvelut kivenheiton päässä

Tupoksen yhtenäiskoulu (luokka-asteet 1-9) on reilun 800 oppilaan kyläkoulu, kylän sydämessä. Sinne on Saunarannasta turvallinen ja sopiva pyörämatka niin isoilla kuin pienilläkin oppilalla. Yläkoulun puoli (Tuiskula) on valmistunut vuonna 2010 ja on suosittu työpaikka myös opettajien keskuudessa.

Tupoksessa on kaksi kunnallista päiväkotia Vanamo ja Tuomiaro. Lisäksi Tupoksesta löytyy kaksi yksityistä päiväkotia Vekarankulma ja Jupiter. Näin ollen perheen pienimpien hoitoon löytyy hyvin vaihtoehtoja, kaikki lähellä Saunarannan asuinaluetta.

Kunnallisia lähipalveluita löytyy muutenkin Tupoksesta mukavasti. Mm. lastenneuvola, hammashoitola ja oma kirjasto löytyvät kylältä. Ja muihin kunnallisiin palveluihin on lyhyt matka Limingan kirkonkylän suuntaan. Kirkonkylälle johtaa leveä ja turvallinen pyörätie, jota pitkin hoidat asiointisi vaikka täysin hiilettömällä matkalla.

Myös kaupalliset palvelut löydät läheltä. Oli kyse ruokakaupasta, hierojasta, kampaamosta tai miltei mistä tahansa henkilökohtaisesta palvelusta, löydät nämä Tupoksesta. Ja lisää kaupallisia palveluita löydät kirkonkylän keskustasta, Limingaportista tai vaikkapa Liminganlahden luontokeskuksesta. Ja kun tarvetta tulee ison kaupungin palveuihin, kuten vaikkapa elokuvateatteriin, olet vartin ajomatkan päässä Oulun elokuvateatterista. 


Tupoksen neuvola palvelee pieniä asiakkaita suurella sydämellä.

Kulttuuria ja vapaa-aikaa – omalla kylällä

Limingassa voit hiihtää, pyöräillä, mutta myös harrastaa vaikkapa jääkiekkoa, salibandya, painia, kiipeilyä ja yleisurheilua. Vai haluatko käyttää vapaa-aikasi taidetta tehden tai musioiden? Kaikkeen tähän Liminka tarjoaa oivat puitteet.

Limingan seudun musiikkiopisto on 47-vuotias, vireä neljän kunnan alueella toimiva musiikkioppilaitos. Oppilaitos tarjoaa korkeatasoista ja opetussuunnitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti sekä tanssin yleisen oppimäärän opetusta lähialueen kuntien lapsille ja nuorille.Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja osallistuu tapahtumiin, joihin kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita nauttimaan musiikillisista taide-elämyksistä.


Limingan seudun musiikkiopisto tarjoaa korkeatasoista opetusta.

Lakeuden kansalaisopisto tarjoaa kaikenikäisille matalan kynnyksen harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia ja yleissivistävää koulutusta.Kansalaisopisto on lisäksi aktiivinen kulttuuritoimija, joka järjestää alueensa kunnissa esimerkiksi konsertteja, näyttelyitä ja tapahtumia.


Liminka on ennen kaikkea liikunta-, mutta myös kulttuuripitäjä.

Historian havinaa Vanhassa Limingassa

Vanhasta Liminka huokuu emäpitäjän historiaa ja tarjoaa kulttuurin näkökulmasta ainutlaatuisen ympäristön. Lakeuden maalaaja Vilho Lampi on saanut kuluneena vuonna suurta huomiota Helsingin Taidemuseon suurnäyttelyn myötä. Lammen kotimuseo – jossa suurin osa teoksista on maalattu – sijaitsee hienossa Vanhan Limingan miljöössä. Alueeseen kuuluvat oopperalaulaja Abraham Ojanperän muistoa kunnioittava Muistokoti Aappola, Limingan kotiseutumuseo sekä taidemaalari Vilho Lammen tuotantoa ja esineistöä esittelevä Vilho Lampi -museo.

Luonnonrauhaa arboretumissa

Alakestilän arboretumissa voit rauhoittua, tulla eväsretkelle, kalastaa tai harrastaa valokuvasta, maalausta tai joogaa. Puistossa on käytössä maksuton ääniopastepalvelu GLOPAS, jonka lataamalla puhelimeesi voit tutustua alueen historiaan, puihin ja pensaisiin. Kotimaisten lajien lisäksi puistossa on ulkomaisia harvinaisuuksia. Kunnallisneuvos Kalle Arvola ja hänen vaimonsa Katri aloittivat puiden istuttamisen Alakestilän tilan maille jo 1930-luvulla.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja varataan sinulle sopiva tontti Saunarannasta heti paikalla:
Jari Häkkinen, rakennusvalvonta, 044 497 36 37, jari.hakkinen (ät) liminka.fi

Tai tonttivarauksen voit tehdä sähköisesti myös tonttipörssin kautta.

Saunarannassa on tilaa kodille ja aikaa elämälle!