Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Varhaiskasvatus ja koulutus / Perusopetus / Ojanperän koulu / Opetussuunnitelma / Kaksikielinen opetus

Ojanperän koulun kaksikielinen opinpolku

Lukuvuodesta 2019-2020 alkaen Ojanperän koulussa yksi ryhmä jokaisella luokka-asteella opiskelee kaksikielisesti: suomen kielellä ja englannin kielellä (kohdekieli). Kaksikieliseen opetukseen valitaan vuosittain ensimmäiselle luokalle uusi ryhmä erillisessä soveltuvuuskartoituksessa. Siihen voi osastua sellaiset oppilaat, jotka ovat saaneet kielirikaisteista esiopetusta. Myös oppilaat, jotka tulevat ulkomailta ja joilla on alustavat englannin kielen taidot, voivat hakea kaksikieliseen opetukseen. Ojanperän koulun kaksikieliselle opinpolulle valittu oppilas opiskelee kaksikielisessä opetuksessa 1.-6. luokkien ajan. 

Kaksikielinen opetus on Ojanperällä laajamittaista, eli kaksikielisessä ryhmässä englannin osuus kokonaisopetuksesta on yli 25%. Suomen kieli ja kirjallisuus sekä suomi toisena kielenä ja kirjallisuus opiskellaan kuitenkin kokonaan suomen kielellä. Kaikissa oppiaineissa sisältötavoitteet ovat samat kuin kokonaan suomen kielisessä opetuksessa, vaikka osa sisällöistä opetetaan englannin kielellä eli kohdekielellä. Ojanperän koulun kaksikielisessä opetuksessa kohdekielen osuus on jokaisella luokka-asteella 8-10 tuntia viikossa.

Kaksikielisen opetuksen hakemuslomake

Palauttakaa lomake Ojanperän koulun kansliaan 19.1.2021 mennessä. Soveltuvuuskartoitus on 26.1.2021. klo 9-11 kaikille hakijoille esiopetuspäivän aikana. Täyttäkää myös huoltajien haastattelulomake kääntöpuolelta. Molemmat lomakkeet tulee olla täytettynä, ennen kuin soveltuvuuskartoituksen tulokset voidaan ilmoittaa.