Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Työ- ja yrityspalvelut / Kehittämis- ja elinkeinohankkeet / Pikkuduunia-hanke

esr          ely

Pikkuduunia-hanke

Ajankohtaista

Etsitkö kesäpikkuduunia vai haluatko kesäpikkuduunarin arjen avuksi?

Ilmoita pikkuduuni

Ilmoittaudu pikkuduunin tekijäksi

Pikkuduunia-hankkeessa uusimuotoista työtä tehdään tutuksi

Pikkuduunia-hankkeessa ravistellaan ajatuksia siitä, mitä työn tekeminen voisi olla. Tavoitteena on mahdollistaa uudenlaisia tapoja työllistää osa- tai lyhytaikaista työtä etsiviä. He voivat olla esimerkiksi pienten lasten vanhempia, opiskelijoita, eläkeläisiä, osatyökykyisiä, sesonkityöntekijöitä tai lomautettuja henkilöitä.

Osatyökyky tai työn osa-aikaisuus koskettaa melkein jokaista ihmistä jossain vaiheessa elämää. On tärkeää, että työtä ja työelämää voidaan muokata erilaisiin elämäntilanteisiin sopiviksi. Täyden työviikon ja työttömyyden välille tarvitaan erilaisia välimuotoja, toimeentulo voi rakentua palkasta ja erilaisista tukimuodoista.

Hankkeessa luodaan uudenlaisia työnteon ja työllistämisen malleja, jossa työllistävänä tahona voi olla yksi tai useampi paikallinen työnantaja: yritys, yhdistys, kotitalous tai näiden yhdistelmä. 

Yhden henkilön työ voi koostua esimerkiksi yrityksen, yhdistyksen ja useamman perheen tarjoamien töiden yhdistelmästä. Tarvitaan kuitenkin rakenteita helpottamaan uusimuotoisen työn tarjoamista ja vastaanottamista.

Tärkeää on mahdollistaa kohtaamisia työnhakijoiden ja työnantajien välille. Jokaisessa yrityksessä on varmasti “pikkuduuneja”, mutta nähdäänkö niitä? Pikkuduuni voi olla satunnaista avun tarvetta, yksittäinen työtehtävä, tekemätöntä työtä, joka “pitäisi joskus tehdä”, mutta johon ei koskaan tahdo löytyä aikaa tai johon oma osaaminen ei riitä. Arjen keskellä ei aina ole aikaa selvitellä mistä apua löytyisi. Pikkuduunissa me teemme sen puolestasi. Yrittäjien aikaa vapautuu omaan liiketoimintaan ja sen kehittämiseen, kun hankkeessa kehitettyjen palveluiden avulla uusimuotoinen työllistäminen helpottuu pikkuduuneja "ulkoistamalla".

Hankkeessa osallistetaan yrittäjiä, muita työnantajatahoja ja työnhakijoita mukaan kehittämistyöhön. Olisipa työnantajana haasteesi mikä tahansa, etsimme siihen yhdessä ratkaisun. Mikäli työnhakijana haluat saada työkokemusta tai kartuttaa osaamistasi uudella alalla, on pikkuduunit siihen ratkaisu. Haluamme hankkeessa nostaa erilaisia työn tekemisen tapoja esille, ja nähdä, että uudenlaiset tavat työllistyä ja työllistää ovat mahdollisia. Tähän yrittäjät tarvitaan aktiivisesti mukaan. 

Hanke on käynnistynyt ja ensimmäisinä toimenpiteinä olemme lähteneet rakentamaan verkostoa ja kartoittamaan yritysten ja työnhakijoiden tarpeita, sekä etsimään "pikkuduuneja". Pikkuduunin hakijoille tarjoamme yksilöllistä tukea työnhakuun, ohjausta ja koulutusta. Yrityksiä, yhdistyksiä ja työllistäviä kotitalouksia autamme pikkuduunien kartoituksessa ja työntekijöiden rekrytoinnissa. Luomme kohtaamispaikkoja työn tarjoajille ja tarvitsijoille.

Kutsumme yrityksiä ja muita pikkuduunien tarjoajia mukaan rohkeaan avaukseen. Tule tekemään uusimuotoista työtä näkyväksi yhdessä meidän kanssamme ja poimi yritykseesi parhaat pikkuduunien tekijät!

Onko sinulla pikkuduunia tarjolla?: Ilmoita pikkuduuni

Etsitkö pikkuduunia?: Ilmoittaudu pikkuduunin tekijäksi

Ota Pikkuduunia-hankkeen Facebook-sivu seurantaan ja tule mukaan Pikkuduunia Limingassa -ryhmään – siellä pikkuduunien tekijät ja tarjoajat kohtaavat!

Pikkuduunia Facebookissa
https://www.facebook.com/pikkuduunia 

Pikkuduunia Limingassa -ryhmä
https://www.facebook.com/groups/2393476820796584 

Löydät meidät myös Instagramista @pikkuduunia.

Tilaa Pikkuduunia-uutiskirje tästä linkistä!

Pikkuduunia on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama ja Limingan kunnan toteuttama kaksivuotinen (2020-2022) ESR-hanke. 

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, niin kerromme lisää!

Kaisa Uusimäki
projektipäällikkö
kaisa.uusimaki@liminka.fi
p. 040 193 9166 

Johanna Aromaa
projektityöntekijä
johanna.aromaa@liminka.fi
p. 040 620 9964

#pikkuduunia #hyväparempiliminka