Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Työ- ja yrityspalvelut / Kehittämis- ja elinkeinohankkeet / Limingan Kehitys Oy / FJK - Fiksulla Jalostuksella Kilpailukykyä

FJK – Fiksulla Jalostuksella Kilpailukykyä

FJK on Limingan kehitys Oy:n hallinnoima yritysryhmähanke, johon kuuluvat Muhoslainen teurastamoyritys Tmi Heikki Räinä (Viskaalin teurastamo), biokaasutuslaitosta operoiva Liminkalainen Jahotec Oy, sekä Oululainen Ouluvet Oy, jonka hankkeeseen liittyvät toiminnot sijaitsevat Muhoksella.

Hankkeessa luodaan yhteistyömalli Viskaalin teurastamolla syntyvien teurasjätteiden hyödyntämiseen yritysryhmän jäsenten toimesta. Ouluvet Oy voi hankkeen ansiosta hyödyntää osan teurasjätteistä omassa eläinruokatuotannossaan. Hyödyntämätön osa jätteistä käsitellään Jahotec Oy:n Limingassa sijaitsevassa biokaasutuslaitoksessa. Viskaalin teurastamolla syntyviä oheisvirtoja voidaan erotella ja jalostaa eri käyttökohteisiin sopiviksi. Biokaasutuslaitoksen lopputuotteina syntyviä materiaaleja kehitetään ja jalostetaan esimerkiksi korkeampilaatuisiksi ja -arvoisiksi lannoite- ja muiksi tuotteiksi.

Hankkeen seurauksena syntyy paikallinen ratkaisu oheisvirtojen hyödyntämiseksi, mikä parantaa kaikkien osallistujien kilpailukykyä ja luo uutta liiketoimintaa ja elinvoimaa alueelle ja paikalliselle maataloudelle.

Päätoteuttaja: Limingan Kehitys Oy

Yhteyshenkilö: Projektipäällikkö Juha Karhapää puh. 046 921 1001 / juha.karhapaa@liminka.fi

Hanketyyppi: Yritysryhmähanke

Rahoittaja: Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus, Maaseuturahasto

Toteutusaika:

Kustannusarvio: