Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Kirjasto / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lisätietoja tapahtumista ja kirjaston ajankohtaisista asioista 
löydät kirjaston facebook -sivuilta:

    Klikkaa logoa


AUKIOLOAJAT 3.8. ALKAEN
Limingan kirjasto
MA-TO 11-19
PE 10-16
LA & SU suljettu

Omatoimikirjasto
MA-TO 10-11 & 19-21
PE 16-19
LA & SU 10-17

Tupoksen kirjasto on toistaiseksi suljettu sisäilmaongelmien ja koronan vuoksi.

Otathan muut asiakkaat ja henkilökunnan huomioon asioidessasi:
- Huomioi turvavälit
- Noudata hygieniaohjeita
- Älä tule kirjastoon sairaana

Kansalaismaskien jako alkaa tänään 9.9.2020 kirjastolla

Valtion ohjeistuksen mukaisesti vähävaraiseksi itsensä tunteville jaetaan kankaisia suojamaskeja Limingan kirjastossa sen aukioloaikoina tästä päivästä lähtien. Kirjastolta löytyy tarkemmat opasteet noutopisteestä.

– Maskit on pakattu yksittäin ja jokainen tarvitsija voi saada itselleen kaksi maskia. Mukaan saa suomenkielisen käyttö- ja pesuohjeen, kertoo jakelusta vastaava terveydenhoitaja Leena Lehto.

Lehdon mukaan valmistaja takaa maskin antimikrobiset ominaisuudet 30 pesukertaan, mutta maski on täysin käyttökelpoinen myös sen jälkeen.

– Itse testasin näytteeksi saamaani maskia päivän ajan ja se oli mukava käyttää – ei ollenkaan hankalan oloinen. Meillä on mielestäni laatumaskeja tarjolla.

Maskeja on jaossa kaikkiaan 5000 kpl.

 

TAPAHTUMAT

Ke 30.9. klo 17.00 Kirjailijavieraana Essi Kummu
Essi Kummu on monipuolinen ja tunnustettu kirjailija. Hän on kirjoittanut lastenkirjoja, aikuisten romaaneja sekä työskennellyt teatterilla käsikirjoitustyöryhmissä.
Kummu on saanut useita kirjallisuuspalkintoehdokkuuksia Suomessa ja yhden Virossa ja hänet on palkittu tyttöjen ja naisten elämää vahvistavasta tuotannosta Vuoden Sara-palkinnolla. Hänen tuotantoaan on käännetty ruotsiksi, viroksi, saksaksi ja venäjäksi.

Limingan kirjastolla hän kertoo urastaan ja teoksistaan. Essi Kummua haastattelee Katja Sutela. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

ENNEN MINÄ JUOKSIN PAKOON - NÄYTTELY JA AVAJAISET
RajatON -ryhmien valokuvanäyttely ikääntyneiden kokemasta kaltoinkohtelusta ja lähisuhdeväkivallasta selviytymisestä, vertaistuesta ja omien rajojen löytymisestä. 
Kuvin ja sanoin.
Näyttely kirjaston lehtisalissa: 8.-26.10.2020.
Näyttelyn avajaiset 8.10. klo 16:00. 
 
Keskustele kirjoista -illat kirjastolla to 8.10. to 5.11. ja to 3.12.

Tule keskustelemaan kirjoista ja kirjallisuudesta Limingan kirjastolle. Jokaisessa tapaamisessa on löyhä teema, mutta keskustelemme kirjoista laajemminkin. Keskustelun lomassa juodaan kirjallisuuskahvit.
To 8.10. klo 18:00 Pohjoissuomalaisten kirjailijoiden kirjat
To 5.11. klo 18:00 Tietokirjat
To 3.12. klo 18:00 Kirja, joka on julkaistu ennen syntymävuottani

Ke 18.11. klo 18.00 Pohjois-Norjan rannikkoreitit / Limingan kirjasto
Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Aholan luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä.
Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmat päiväretkikohteet, esim. Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

 

LUE E-LEHTIÄ KOTONA

eMagz avautuu nyt mistä vain – yli 60 tuttua aikakauslehteä luettavissa omalla laitteellasi! Kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla osoitteessa kaipo.emagz.fi.

eMagz-palvelu sisältää kotimaisia aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä. Lehdet ovat palvelussa heti niiden ilmestyttyä. Lehden avautumista saattaa joutua odottamaan hetken, jos lehti on luettavana toisella käyttäjällä. Palvelu on käytettävissä myös kirjastojen asiakaskoneilla ja kirjaston verkkoon liitetyillä omilla laitteilla, jolloin lehtivalikoima on laajempi.
Lisätiedot verkkokirjastosta.

POHJOINEN LUKUHAASTE 2020 JULKAISTU

Pohjoinen lukuhaaste vuodelle 2020 julkaistiin 9.1.2020. Haasteen tavoitteena on jälleen innostaa lukemaan sellaisiakin kirjoja joihin ei muuten tarttuisi. 
Lisätiedot lukuhaasteen sivuilta.