Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Kirjasto / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lisätietoja tapahtumista ja kirjaston ajankohtaisista asioista 
löydät kirjaston facebook -sivuilta:

    Klikkaa logoaOmatoimikirjasto on suljettu toistaiseksi.

 Koronan tuomat muutokset kirjaston palveluihin. Voimassa toistaiseksi.

  • Limingan pääkirjasto on toistaiseksi auki nykyisin aukioloajoin, myös palautusluukku on käytössä.
  • Omatoimikirjasto ei ole käytössä. 
  • Asiakkailta toivotaan lyhyitä (alle 15 min.) kirjastokäyntejä
  • Maskisuositus voimassa yli 15-vuotiailla asiakkailta.
  • Kangasmaskien jako jatkuu kirjastolla.
  • Tapahtumat ja kokoontumiset kirjaston tiloissa on peruttu.
    Ryhmävierailut eivät ole mahdollisia. Kirjavinkkaukset yms. hoidetaan etäyhteyksin.
  • Välttämätön asiointi asiakastietokoneella (alle 15 min.) on mahdollista.
  • Suosittelemme varaamiseen, aineiston uusimiseen, maksujen maksamiseen ja esim. lehtien lukemiseen Outi-kirjastojen verkkopalvelua https://outi.finna.fi/  Kirjaston henkilökunta tarjoaa kirjaston verkkokäyttöön ja muihin asioihin liittyen neuvontaa: kirjasto@liminka.fi ja p. 050 3182044.

Tupoksen kirjasto on toistaiseksi suljettu sisäilmaongelmien ja koronan vuoksi.


Myöhästymismaksut nousevat 4.1.2021

OUTI-kirjastoista lainatun aineiston myöhästymismaksut nousevat 4.1.2021 0,15 eurosta 0,30 euroon päivältä. Yhtä lainaa koskeva maksujen maksimimäärä nousee 5 eurosta 6 euroon.
Myöhässä olevien lainojen maksut nousevat takautuvasti 4.1., eli päiväkohtainen maksu myös menneiltä päiviltä kaksinkertaistuu.
Kannattaa siis palauttaa tai uusia lainat ajoissa. Uusimisen voi tehdä OUTI-verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun (kirjasto@liminka.fi tai p. 050 3182044).
 
 

Kansalaismaskien jako kirjastolla

Valtion ohjeistuksen mukaisesti vähävaraiseksi itsensä tunteville jaetaan kankaisia suojamaskeja Limingan kirjastossa sen aukioloaikoina tästä päivästä lähtien. Kirjastolta löytyy tarkemmat opasteet noutopisteestä.

– Maskit on pakattu yksittäin ja jokainen tarvitsija voi saada itselleen kaksi maskia. Mukaan saa suomenkielisen käyttö- ja pesuohjeen, kertoo jakelusta vastaava terveydenhoitaja Leena Lehto.

Lehdon mukaan valmistaja takaa maskin antimikrobiset ominaisuudet 30 pesukertaan, mutta maski on täysin käyttökelpoinen myös sen jälkeen.

– Itse testasin näytteeksi saamaani maskia päivän ajan ja se oli mukava käyttää – ei ollenkaan hankalan oloinen. Meillä on mielestäni laatumaskeja tarjolla.
Maskeja on jaossa kaikkiaan 5000 kpl.

 

LUE E-LEHTIÄ KOTONA

eMagz avautuu nyt mistä vain – yli 60 tuttua aikakauslehteä luettavissa omalla laitteellasi! Kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla osoitteessa kaipo.emagz.fi.

eMagz-palvelu sisältää kotimaisia aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä. Lehdet ovat palvelussa heti niiden ilmestyttyä. Lehden avautumista saattaa joutua odottamaan hetken, jos lehti on luettavana toisella käyttäjällä. Palvelu on käytettävissä myös kirjastojen asiakaskoneilla ja kirjaston verkkoon liitetyillä omilla laitteilla, jolloin lehtivalikoima on laajempi.
Lisätiedot verkkokirjastosta.