Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Kirjasto / Omatoimikirjasto

Mikä on omatoimikirjasto?

Omatoimikirjastossa asiakkaat voivat käydä myös tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään voimassaolevalla OUTI-kirjastokortilla sekä siihen liitetyllä verkkokirjaston PIN-koodilla. PIN-koodin saa kirjastosta. Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla.

Omatoimiaikana voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla sekä lainata varaamasi aineiston. Asiakastietokoneet ja lehtilukusali ovat käytettävissä, samoin kirjaston langaton verkko. Sen sijaan kopioiminen, tulostaminen ja kirjastomaksujen maksaminen hoidetaan henkilökunnan ollessa paikalla.

Limingan omatoimikirjaston kirjautumiseen on 18 vuoden ikäraja.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Omatoimiajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. Jos asiakas aiheuttaa toiminnallaan hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan hälytyksestä aiheutuneet kulut.

Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella. Omatoimikirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Omatoimikirjastojen turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla.

Yhteisöasiakkaan kortilla ei pääse omatoimikirjastoon.

Henkilökunnan ollessa paikalla kirjastot palvelevat tavalliseen tapaan.

Omatoimikirjaston aukioloajat

Maanantai-torstai       klo 10-11 ja 19-21
Perjantai                     klo 16-19
Lauantai-sunnuntai    klo 10-17

 

Henkilökunta on paikalla Limingan kirjastossa:

       Maanantai-torstai        klo 11-19
       Perjantai                      klo 10-16
       Arkipyhien aattona      klo 10-16