Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Kirjasto / Palvelut

Limingan ja Tupoksen kirjastojen palvelut

Kaukopalvelu  
Kirjastokortti Lukudiplomit
Kirjavinkkaus  Maksut
Kopiointi ja tulostus Näyttelyseinä
Käyttösäännöt Tietokoneet
Lainojen uusinta Tilojen varaus
Taidelainaamo  Kaukopalvelu
 
Kirjasto tilaa muista kirjastoista aineistoa, jota ei ole Limingan tai muiden Outi-kirjastojen kokoelmissa. Outi-kirjastoista tilatuista lainoista ei peritä maksua. Outi-kirjastojen ulkopuolisista kirjastoista kaukolainamaksu on 1 € + lähettävän kirjaston määräämä maksu.

Kirjastokortti 
Kirjastokortin saa kuka tahansa Suomessa vakituisen osoitteen omaava henkilö. Suomalaisilta asiakkailta vaaditaan henkilöturvatunnus kortin saamiseksi. Ensimmäinen kortti ei maksa mitään. Jos hukkaat kortin, uusi kortti maksaa 2 €.
Kirjastokortti on henkilökohtainen, kortin omistaja vastaa kortistaan ja sillä lainatusta aineistosta. Ilmoita kadonneesta kortista kirjastoon välittömästi. Outi-kirjastojen kortti käy kaikissa Outi-kirjastojen toimipisteissä.
Tulostettava kirjastokorttihakemus. Täytä lomake ja tuo se henkilökohtaisesti johonkin Outi-kirjastojen toimipisteeseen. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistus.

Kirjavinkkaus 
Kirjasto tarjoaa kirjavinkkausta pääasiassa peruskoululuokille. Muut oppilaitokset ja ryhmät voivat pyytää räätälöityä kirjavinkkausta. Myös yksityishenkilöillä on mahdollista saada henkilökohtaista kirjavinkkausta, kysy asiasta henkilökunnalta

Kopiointi ja tulostus 
Kirjastossa on asiakkaiden käytössä kopiokone sekä tulostin. Kopioissa suurin mahdollinen paperikoko on A3. Kopion hinta on mustavalkokopioissa 0,20 €/kpl, värikopioissa 0,50 €/kpl.

Käyttösäännöt Hankkimalla kirjastokortin ja käyttämällä kirjaston palveluja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Käyttösäännöt löydät täältä: Outi-kirjastojen käyttösäännöt.

Lainojen uusinta
Lainoja voi uusia 5 kertaa, jonka jälkeen ne täytyy palauttaa kirjastoon. Uusiminen onnistuu, ellei teokseen ole varauksia. Lainoja voi uusia verkkokirjaston kautta. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja salanumero, jonka saa henkilökohtaisesti kirjaston asiakaspalvelusta. Lisäksi lainoja voi uusia soittamalla tai sähköpostilla. Uusintaan tarvitaan kirjastokortin numero.

Lehdet
Lehdistä uusin numero on luettavissa kirjastossa. Vanhempia numeroita saa lainaan. Lehtien laina-aika on 28 vuorokautta.

Lukudiplomit

Alla koottuna Liminganlahden yhtenäiskoulun, Tupoksen yhtenäiskoulun ja Ojanperän koulun kirjadiplomilistat

Limingan alakoulujen kirjadiplomilistat

 

Maksut
Outi-kirjastojen maksut löytyvät Outi-verkkokirjastosta.

Näyttelyseinä
Kirjastolla on näyttelyseinä, jossa on kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Tiedustelut ja varauksen näyttelyseinää koskien kirjasto- ja kulttuurijohtajalta.
Ohjeet näytteilleasettajille.

Tietokoneet
Kirjastolla on tietokone asiakaskäyttöä varten. Koneelle voi varata yhden 30 minuuttia kestävän vuoron päivässä. Tietokoneiden käyttöä varten ei tarvita kirjastokorttia. Vuorot varataan asiakaspalvelutiskiltä. 

Tilojen varaus
Limingan kirjaston toisen kerroksen monitoimitilaa ja kahvihuonetta on mahdollista varata koulutusta tai kokousta varten. Yleishyödyllisille järjestöille ja yhteisöille vuokraaminen on maksutonta. Kaupalliseen toimintaan tilojen varaus on maksullista. Tilat varataan kirjaston asiakaspalvelun kautta kirjasto(@)liminka.fi tai puh. 050 318 2044.

Taidelainaamo
Taidelainaamon teoskansio löytyy Limingan kunnankirjaston lehtisalista ja teosten lainaaminen on maksutonta. Lainaajan on oltava vähintään 18-vuotias, liminkalainen ja hänellä on oltava voimassaoleva kirjastokortti.
Teoksia on seuraavilta taiteilijoilta: Riitta Fager, Jari Kostet, Matti Lampi, Marketta Nilsen, Essi Paavola, Olli Pohjola, Kauko Rantala, Anni Rapinoja ja Jenni Turtonen.