Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Kirjasto / Taidelainaamo

Taidelainaamo Limingan kunnankirjastossa

Limingalla on pitkät perinteet kulttuuripitäjänä, jossa on vaikuttanut taitavia tekijöitä niin kuvataiteen, musiikin kuin muunkin esittävän taiteen saralla. Taiteen ja taiteilijoiden tukeminen on ollut osa myös Limingan kunnan virallista toimintaa. Kunta on kerännyt taidetta jo 1960-luvulta lähtien ja taidekokoelmaan kuuluvia teoksia on voinut nähdä kunnan julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa, vanhainkodeissa ja terveyskeskuksessa.

Viime aikoina Limingan kunnan omistamaa taidetta on suurelta osin varastoitu, koska virastot ja muut toimipisteet ovat olleet remonttien tai purkamisen vuoksi liikekannalla. Limingan kirjastossa virisi ajatus taidelainaamon perustamisesta, jotta taideteokset pääsisivät jälleen näytille. Kunnallista taidelainaamotoimintaa ei vielä löydy Suomesta laajamittaisesti, joten Limingan kunta toimii perinteikkään kulttuuripitäjän tavoin edelläkävijänä tuomalla taidetta kuntalaisten arkeen.

Taideteokset eivät synny tyhjiössä, vaan heijastelevat tekijöidensä tulkintaa heitä ympäröivästä maailmasta. Taidelainaamon lainauskokoelmassa on valinnanvaraa niin maalauksissa kuin grafiikantöissä ja teosten aiheet vaihtelevat Limingan maisemista henkilökuviin ja asetelmiin.

Teoksia on seuraavilta taiteilijoilta: Riitta Fager, Jari Kostet, Matti Lampi, Marketta Nilsen, Essi Paavola, Olli Pohjola, Kauko Rantala, Anni Rapinoja ja Jenni Turtonen.

Taidelainaamon teoskansio löytyy Limingan kunnankirjaston lehtisalista ja teosten lainaaminen on maksutonta. Lainaajan on oltava vähintään 18-vuotias, liminkalainen ja hänellä on oltava voimassaoleva kirjastokortti.