Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Kulttuuripalvelut / Virtuaalinäyttely

 

KALEVALAN HAHMOT - KALEVALA'S CHARACTERS by Enrico Mazzone
Virtuaalinäyttely Kalevalasta (8.6.-31.7.2020)

Limingan kirjaston kesäkuun näyttelynä oli tarkoitus olla italialaisen, Suomessa vaikuttavan Enrico Mazzonen Kalevala-aiheinen piirrosnäyttely. Valitettavasti korona puuttui peliin ja Enrico joutui palaamaan kotikaupunkiinsa Torinoon huolehtimaan vanhemmistaan.

Hän ehdotti kuitenkin olisiko mahdollista järjestää näyttely virtuaalisesti. Tautiaika kaikkine kurjuuksineen, pakottaa toisaalta myös miettimään uusia tapoja ja mahdollisuuksia tuoda taidetta esille. Virtuaalinäyttely on esteetön ja rajaton ja mahdollistaa entistä laajemman osallistujakunnan.

Mazzonen näyttely on saanut siis inspiraationsa Kalevalan taruista ja mytologioista, joihin hän on tutustunut saavuttuaan Suomeen vuonna 2015. Kansallistarumme henkilöineen on tehnyt suuren vaikutuksen Mazzoneen ja hän on pyrkinyt tarkkaan rajatuissa teoksissaan kuvaamaan teoksen symboliikkaa ja sen hahmoja osana universaalia kokonaisuutta.

Virtuaalinäyttelyyn kuuluu seitsemän Kalevala-aiheista teosta. Mazzone tekee työnsä suurille paperirullille ja hän käyttää piirtämiseen lyijykynää, koska ainoastaan sen avulla hän pystyy teosten aiheiden vaatimaan yksityiskohtien korostamiseen ja tarkkuuteen. Mielenkiintoisesta työtekniikastaan ja muista teoksiin liittyvistä asioista hän kertoo lisää näyttelyn liitteenä olevalla videolla.

Enrico Mazzone haluaisi myös mielellään keskustella teostensa katsojissa herättämistä ajatuksista ja toivoisi palautetta sekä virtuaalinäyttelyn kommenttiosastoon, että suoraan hänelle itselleen sähköpostisoitteeseen emazzone1(@)gmail.com

Teokset ovat nähtävillä myös kirjaston, Lakeustalon ja terveyskeskuksen infonäytöillä, sekä näyttelyn Facebook-sivulla.

Swan of Tuonela (By Eleusinian's perspective)

 

Kullervo and his Curse

 

Joukahainen (variation)

 

Lemminkainen

 

Ukko and Thunders Within

 

In the Forest - Joukahainen

 

Väinamoinen


Video Enrico Mazzonen työskentelyprosessista.

 

Taiteilijan itsensä kuvailu inspiraatiostaan ja töistään sekä tervehdys näyttelyyn tutustuville:
Enrico Mazzonen tervehdys.