Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Limingan kunnan liikuntapaikat löydät myös valtakunnallisesta liikuntapaikkarekisteristä Lippaasta

Liminkalaiset urheilustipendit ovat haettavina perjantaihin 18.08 mennessä. Vaatimustaso SM-mitali. Vapaamuotoiset hakemukset liikuntatoimistoon määräaikaan mennessä. Lisätietoja liikuntatoimistosta. 

Syksyn 2018 ja kevään 2019 salivuorot ovat urheiluseurojen ja yhdistysten haettavana perjantaihin 22.06 klo 16.00 mennessä. Aikuisten harrasteryhmien vuorot haetaan uuden sähköisen varausjärjestelmän kautta ja varausikkuna aukeaa 3.9.2018. Lasten harrasteryhmien vuorot haeaan edelleen liikuntatoimistosta vapaaksi jäävistä vuoroista.

Liikunnan tapahtumat  2018 löydät tästä

Limingan liikunnan kesään kuuluvat myös urheilukoulut, uimakoulut, kesäleirit eri lajeissa, jalkapallon junnuturnaukset, yleisurheilukisat ja monet muut. Katso aikatulut ja suorituspaikat urheiluseurojen sivuilta.

Puistojumpat tiistaisin klo 10 ja torstaisin klo 18 heinäkuun ajan keskuspuiston ulkokuntolaitteilla.

Uimakoulut Rantakylässä 9.7-13.7. Ilmoituksen uimakouluista löydät tästä.

HUOM ! Tärkeä muistutus varausjärjestelmän käyttöönottojakson päättymisestä. Etenkin kuntosalilla harjoittelijoiden kannattaa huomioida tämä ilmoitus.

Uusi sähköinen tilanvarausjärjestelmä on julkistettu. Järjestelmä on otettu käyttöön  liikuntasalien kesän 2018 aikuisten harrastusvuorojen ja kuntosalille ostettavan kausiharjoitteluoikeuden osalta. Linkki suoraan järjestelmän aloitussivulle tässä. Erittäin pelkistetty kuvaus järjestelmästä ja sen käytöstä tämän linkin kautta. Katso alta pikaohjeet järjestelmän käytöstä.

Pidempien aikuisten harrasteryhmien kesän 2018 vuorojen (4.6-31.8) varaaminen tehdään sähköisen vararusjärjestelmän kautta. Varaustilanteessa valitse joko yksi vuoro, tai kaikki haluamasi vuorot ja maksa kerralla. Kesän varauskalenteri avataan viimestään viikolla 22. Lasten (alle 18 v) vuorot haetaan edelleen liikuntataoimistosta. Lasten ryhmien vuorot myönnetään varausjärjestyksessä ja hakijana aina lasten ryhmillä aikuinen vastuuhenkilö. Tupoksen yläkoulun saliin tarvitaan myös esim. lentopallon ja sählyn pelaamista varten varaston avain, sulkapallotelineet ovat välikäytävässä.Varaston avain hankitaan Tupoksen klulusihteeriltä. 

Keskuspuiston ulkokuntolaiteet 6 kpl ovat vapaasti kuntalisten käytössä. Kuva laitteista löytyy tästä. Myös Tupoksen ulkokuntolaiteet 4 kpl ovat asennettu yläkoulun ja uimapaikan väliin.

Linkit liikuntareseptin kannustevideoihin ovat alla. Suosittelemme selaimeksi Firefoxia.

Liikuntavälinelainaamot avattu kirjastoille.

Kuntalaiset voivat hakea omiin liikuntatottumuksiin piristystä Limingan kirjastojen liikuntavälinelainaamosta. Kunnan tavoitteena on lisätä omatoimista liikkumista lainattavien liikuntavälineiden avulla. Kirjastokortilla on mahdollista lainata liikuntavälineitä kahdeksi viikoksi kokeiltavaksi. Lainattavia välineitä ovat esimerkiksi kävelysauvat, askelmittarit, kahvakuulat ja frisbee golf-kiekot. Kirjastolta löytyy myös runsaasti liikunnan dvd-levyjä sekä kirjallisuutta. Tupoksessa välinelainaamo toimii tällä hetkellä kirjastolla sekä nuorisotalo Huiskeella. Huiskeen lainaamon yhteyshenkilö vastaava nuoriso-ohjaaja Aino-Maria Niemelä.

Huom. Fatbike-pyörät ovat siirtyneet kirjastolta Luontokeskukselle vuokrattaviksi.

 

Suunnitelmat ja hankkeet

Kunnanvaltuusto hyväksyi liikuntapalvelusuunnitelman 2015-2016 kokouksessaan 7.9.2015. Liikuntapalvelusuunnitelma

Liikuntaresepti ja -neuvonta

Limingan liikuntaresepti ja -neuvonta -hanke käynnistyi vuonna 2015 ja jatkuu vielä vuonna 2017. Tavoitteena hankkeessa on aktivoida terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aikuisia. Mittarina liian vähäiseen liikkumiseen käytetään Käypä hoito suositusta. (Voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää esimerkiksi osoitteesta http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/ ).

Terveyskeskuksessa asiakkaalle voidaan kirjoittaa liikkumisresepti, johon sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneet asiakkaat saavat halutessaan vastaanotolla ajan liikuntaneuvontaan, jossa yhdessä liikuntaneuvojan kanssa tarkennetaan liikkumisohjetta sekä annetaan esimerkiksi tietoa paikkakunnan liikkumismahdollisuuksista.

 

Lisää ajankohtaisia uutisia paikallisista tapahtumista löydät myös Limingan Liikunnan facebook-sivuilta.