Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Limingan kunnan liikuntapaikat löydät myös valtakunnallisesta liikuntapaikkarekisteristä Lippaasta

Liikunnan tapahtumat  kevät ja kesä 2017 löydät tästä

Aikuisille järjestetyt liikuntaryhmät syksylle 2017 löytyvät uudesta liikuntakalenterista.

Uusi sähköinen tilanvarausjärjestelmä on julkistettu. Järjestelmä on otettu käyttöön yksittäisten liikuntasalien harrastusvuorojen ja kuntosalille ostettavan kausiharjoitteluoikeuden osalta. Siirtyminen uuteen järjestelmään tapahtuu vaiheittain vuoden loppuun mennessä.  Linkki suoraan järjestelmän aloitussivulle tässä. Erittäin pelkistetty kuvaus järjestelmästä ja sen käytöstä tämän linkin kautta. Katso alta pikaohjeet järjestelmän käytöstä.

Pidempien harrasteryhmien vuorojen (31.12. saakka kestävät) varaaminen tehdään edellisvuoden tapaan ottamalla yhteyttä liikuntatoimistolle (Tapio Rautio, etunimi.sukunimi@liminka.fi). Varattavissa olevia vuoroja voi tarkastella oheisesta taulukosta. Huomioithan, että vuorot jaetaan varaamisjärjestyksessä ja taulukon päivittämisessä voi olla joskus hieman viivettä. Syyskuun alussa julkaistava sähköinen varausjärjestelmä saattaa aiheuttaa muutoksia varaamiseen.

Keskuspuiston ulkokuntolaiteet 6 kpl ovat vapaasti kuntalisten käytössä. Kuva laitteista löytyy tästä. Myös Tupoksen ulkokuntolaiteet 4 kpl ovat asennettu yläkoulun ja uimapaikan väliin.

Linkit liikuntareseptin kannustevideoihin ovat alla. Suosittelemme selaimeksi Firefoxia.

Liikuntavälinelainaamot avattu kirjastoille.

Kuntalaiset voivat hakea omiin liikuntatottumuksiin piristystä Limingan kirjastojen liikuntavälinelainaamosta. Kunnan tavoitteena on lisätä omatoimista liikkumista lainattavien liikuntavälineiden avulla. Kirjastokortilla on mahdollista lainata liikuntavälineitä kahdeksi viikoksi kokeiltavaksi. Lainattavia välineitä ovat esimerkiksi kävelysauvat, askelmittarit, kahvakuulat ja frisbee golf-kiekot. Kirjastolta löytyy myös runsaasti liikunnan dvd-levyjä sekä kirjallisuutta. Tupoksessa välinelainaamo toimii tällä hetkellä kirjastolla sekä nuorisotalo Huiskeella. Huiskeen lainaamon yhteyshenkilö vastaava nuoriso-ohjaaja Aino-Maria Niemelä.

Huom. Fatbike-pyörät ovat siirtyneet kirjastolta Luontokeskukselle vuokrattaviksi.

 

Suunnitelmat ja hankkeet

Kunnanvaltuusto hyväksyi liikuntapalvelusuunnitelman 2015-2016 kokouksessaan 7.9.2015. Liikuntapalvelusuunnitelma

Liikuntaresepti ja -neuvonta

Limingan liikuntaresepti ja -neuvonta -hanke käynnistyi vuonna 2015 ja jatkuu vielä vuonna 2017. Tavoitteena hankkeessa on aktivoida terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aikuisia. Mittarina liian vähäiseen liikkumiseen käytetään Käypä hoito suositusta. (Voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää esimerkiksi osoitteesta http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/ ).

Terveyskeskuksessa asiakkaalle voidaan kirjoittaa liikkumisresepti, johon sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneet asiakkaat saavat halutessaan vastaanotolla ajan liikuntaneuvontaan, jossa yhdessä liikuntaneuvojan kanssa tarkennetaan liikkumisohjetta sekä annetaan esimerkiksi tietoa paikkakunnan liikkumismahdollisuuksista.

Lisätietoja hanketyöntekijä Tuomas Tervoselta p. 046 923 5477.

Lisää ajankohtaisia uutisia paikallisista tapahtumista löydät myös Limingan Liikunnan facebook-sivuilta.