Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut / Elintapaneuvonta ja suositukset

Elintapaneuvonta

Avoin elintapaneuvonta

Limingan kunnan terveys- ja liikuntapalvelut järjestävät yhdessä avointa elintapaneuvontaa kuntalaisille. Jos tarvitset tukea elintapojen muutokseen (uni, ravinto ja liikunta), ole rohkeasti yhteydessä: Irina Heikkinen p. 050 318 1947 tai Janne Laamanen p. 040 358 6345, sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@liminka.fi). Elintapaneuvonnan vastaanoton sijainti on terveyskeskuksen 2. kerroksessa. Elintapaneuvonnan alkukartoituslomakkeita on saatavilla terveyskeskuksen vastaanotosta ja voit myös tulostaa sen tästä.

Liikuntaresepti ja -neuvonta

Limingan liikuntaresepti ja -neuvonta -hanke käynnistyi vuonna 2015 ja päättyi vuonna 2017. Tavoitteena hankkeessa oli aktivoida terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aikuisia. Mittarina liian vähäiseen liikkumiseen käytetään Käypä hoito suositusta. (Voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää esimerkiksi osoitteesta http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/).

Vaikka hanke on päättynyt jo, jatkuu liikkumisreseptien kirjoittaminen terveyskeskuksessa. Reseptiin sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneilla asiakkailla on mahdollista hyödyntää myös elintapaohjauksen tarjoamia palveluita.

Liikuntasuositukset

Liikuntasuositukset nuorille  
Liikuntasuositukset aikuisille 
Liikkumisen suositukset yli 65-vuotiaille

Ravitsemussuositukset

Ravitsemussuosituksia eri kohderyhmille

Uneen liittyvät vinkit ja ohjeet

Ohjeita hyvään uneen

Liikuntavinkkejä ja -ohjeita

Ikäihmisten kotivoimisteluohje
Kahvakuulan kotiohjeet
Sauvakävelyn tekniikkaohjeet
Viskeraalisen rasvan infoa
Suomimies-sivuston treenivinkit

Liikuntavälinelainaamot

Kuntalaiset voivat hakea omiin liikuntatottumuksiin piristystä Limingan kirjastojen liikuntavälinelainaamosta. Kunnan tavoitteena on lisätä omatoimista liikkumista lainattavien liikuntavälineiden avulla. Kirjastokortilla on mahdollista lainata liikuntavälineitä kahdeksi viikoksi. Lähtökohtana on, että kirjaston välineitä voi kokeilla ja sen jälkeen mahdollisesti hankkia samanlaisia itselleen. Lainattavia välineitä ovat esimerkiksi kävelysauvat, askelmittarit, kahvakuulat ja frisbee golf-kiekot. Kirjastolta löytyy myös runsaasti liikunnan dvd-levyjä sekä kirjallisuutta. Tupoksessa välinelainaamo toimii tällä hetkellä kirjastolla sekä nuorisotalo Huiskeella.