Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut / Elintapaneuvonta ja suositukset

Elintapaneuvonta

Avoin elintapaneuvonta

Koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista johtuen elintapaneuvonnan toimii tällä hetkellä etänä. Jos haluat saada tukea liikuntaan, uneen tai ravintoon liittyen, ota rohkeasti yhteyttä: Irina Heikkinen p. 050 318 1947 tai Janne Laamanen p. 040 358 6345, sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@liminka.fi). Elintapaneuvonnan alkukartoituslomakkeita on saatavilla terveyskeskuksen vastaanotosta ja voit myös tulostaa sen tästä.

Suositukset ja vinkit

Suositukset ravitsemukseen liittyen

- Lapset ja imeväisikäiset  Kouluikäiset

- Työikäiset 

- Ikäihmiset

Suositukset liikuntaan liittyen

- Alle kouluikäiset | Kouluikäiset

- Työikäiset 

- Yli 65-vuotiaat 

- Soveltava liikunta

 

Vinkkejä ja linkkejä

Lapset ja nuoret

- Neuvokas perhe 

Työikäiset

- Liikkuva aikuinen

- Suomimies-treenivinkit

- Sauvakävelyn ohjeet

- Testaa liikkumisesi

- Ohjeita hyvään uneen

Ikäihmiset

- Helpot VoiTas-jumppat

- Ohjeita hyvään uneen


Liikuntavälinelainaamot

Kuntalaiset voivat hakea omiin liikuntatottumuksiin piristystä Limingan kirjastojen liikuntavälinelainaamosta. Kunnan tavoitteena on lisätä omatoimista liikkumista lainattavien liikuntavälineiden avulla. Kirjastokortilla on mahdollista lainata liikuntavälineitä kahdeksi viikoksi. Lähtökohtana on, että kirjaston välineitä voi kokeilla ja sen jälkeen mahdollisesti hankkia samanlaisia itselleen. Lainattavia välineitä ovat esimerkiksi kävelysauvat, askelmittarit, kahvakuulat ja frisbee golf-kiekot. Kirjastolta löytyy myös runsaasti liikunnan dvd-levyjä sekä kirjallisuutta. Tupoksessa välinelainaamo toimii tällä hetkellä kirjastolla sekä nuorisotalo Huiskeella.

Liikuntaresepti ja -neuvonta

Limingan liikuntaresepti ja -neuvonta -hanke käynnistyi vuonna 2015 ja päättyi vuonna 2017. Tavoitteena hankkeessa oli aktivoida terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aikuisia. Mittarina liian vähäiseen liikkumiseen käytetään Käypä hoito suositusta. (Voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää esimerkiksi osoitteesta http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/).Vaikka hanke on päättynyt jo, jatkuu liikkumisreseptien kirjoittaminen terveyskeskuksessa. Reseptiin sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneilla asiakkailla on mahdollista hyödyntää myös elintapaohjauksen tarjoamia palveluita.