Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Liikuntapalvelut / Liikuntaneuvonta ja suositukset

Liikuntaneuvonta

Avoin liikuntaneuvonta

Limingan kunnan liikuntapalvelut antaa myös avointa liikuntaneuvontaa kuntalaisille. Liikuntaan liittyvistä askarruttavista asioista voi kysellä liikuntapalveluista (liikuntapalvelupäällikö Janne Laamanen 040 358 6345 | sähköpostilla: etunimi.sukunimi@liminka.fi). Liikuntaneuvonnan vastaanotto on Liminganlahden koulun oppilashuollon siivessä.

 

Liikuntaresepti ja -neuvonta

Limingan liikuntaresepti ja -neuvonta -hanke käynnistyi vuonna 2015 ja jatkuu vielä vuonna 2017. Tavoitteena hankkeessa on aktivoida terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aikuisia. Mittarina liian vähäiseen liikkumiseen käytetään Käypä hoito suositusta. (Voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää esimerkiksi osoitteesta http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/ ).

Terveyskeskuksessa asiakkaalle voidaan kirjoittaa liikkumisresepti, johon sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneet asiakkaat saavat halutessaan vastaanotolla ajan liikuntaneuvontaan, jossa yhdessä liikuntaneuvojan kanssa tarkennetaan liikkumisohjetta sekä annetaan esimerkiksi tietoa paikkakunnan liikkumismahdollisuuksista.

Liikuntasuositukset

Liikuntasuositukset nuorille  
Liikuntasuositukset aikuisille  
Liikuntasuositukset senioreille

Liikuntaohjeita

Suomimiehen treeniopas

Ikäihmisten kotivoimisteluohje
Kahvakuulan kotiohjeet
Sauvakävelyn tekniikkaohjeet
Viskeraalisen rasvan infoa
Venyttelyohjeita

Liikuntavälinelainaamot

Kuntalaiset voivat hakea omiin liikuntatottumuksiin piristystä Limingan kirjastojen liikuntavälinelainaamosta. Kunnan tavoitteena on lisätä omatoimista liikkumista lainattavien liikuntavälineiden avulla. Kirjastokortilla on mahdollista lainata liikuntavälineitä kahdeksi viikoksi. Lähtökohtana on, että kirjaston välineitä voi kokeilla ja sen jälkeen mahdollisesti hankkia samanlaisia itselleen. Lainattavia välineitä ovat esimerkiksi kävelysauvat, askelmittarit, kahvakuulat ja frisbee golf-kiekot. Kirjastolta löytyy myös runsaasti liikunnan dvd-levyjä sekä kirjallisuutta. Tupoksessa välinelainaamo toimii tällä hetkellä kirjastolla sekä nuorisotalo Huiskeella.