Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Kulttuuri- ja vapaa-aika / Nuorisotyö / Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivän työn ensisijaisena  tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Limingassa käytössä olevia toimintamalleja:

PulloPois! -toiminta

PulloPois! -toiminnan tarkoituksena on puuttua välittömästi alaikäisten alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ilmitulleeseen päihteiden ongelmakäyttöön. Toiminnasta vastaa Limingan nuorisotoimi ja toimintaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä poliisin, sosiaalitoimen sekä erityisesti lasten/nuorten vanhempien kanssa.

Näppihaukka nappaa näpistelijän

Näppihaukka puuttuu alle 15-vuotiaiden omaisuusrikoksiin, ja sen tarkoituksena on lopettaa lapsen/nuoren lainvastainen käyttäytyminen. Näppihaukka toimintaa toteuttavat yhteistyössä kauppiaat, poliisi, sosiaalitoimen lastensuojeluyksikkö ja etsivä nuorisotyö.

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen -toimintamalli

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen -toimintamalli tarjoaa tukitoimia nuorten miesten syrjäytymiskehityksen ehkäisemiseksi. Toimintamalli mahdollistaa aktiivisen tuen tarjoamisen nuorille miehille kutsunnoissa ja varusmies- tai siviilipalveluksen keskeytyessä.

Etsivää nuorisotyötä tekevät Marika Arola ja Ari-Pekka Tapio. Vastaavan nuoriso-ohjaajan yhteystiedot löytyvät täältä.

Etsivä nuorisotyöntekijä Marika Arola
Puh. 050 5926466
Facebook: Etsivä Marika Liminka
Insta: liminganetsivanuorisotyo

Etsivä nuorisotyöntekijä Ari Pekka Tapio
Puh. 044 4973710
Facebook: Ari Pekka Tapio
Insta: liminganetsivanuorisotyo