Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

20.02.2018
Lakeuden EKO -lautakunta aloitti toimintansa

Limingan, Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven kunnat ovat tehneet sopimuksen Lakeuden EKO – lautakunnan perustamisesta, joka toimii alueen uutena jätehuoltoviranomaisena vuoden 2018 alusta. Lautakunnan järjestäytymiskokous pidettiin 14.2.2018.

Lautakuntaan on valittu kaksi jäsentä jokaisesta kunnasta ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Valitut jäsenet ovat Limingasta Tuomas Ahola, Eila Paavola ja varajäsenet Esa Kojo ja Tiina Hintikka. Muhokselta Eija Jurvanen, Jari Sirkko ja varajäsenet Teuvo Pikkuaho ja Kirsti Airaksinen. Tyrnävältä Tauno Uitto, Päivi Suvanne ja varajäsenet Tiia Rusila ja Esa Saarela. Utajärveltä Eero Pirttikoski, Riikka Juntunen ja varajäsenet Maija Koistinen ja Ahti Moilanen. Kunnilla oli myös mahdollisuus nimetä asiantuntijajäseniä, joilla on oikeus olla kokouksissa mukana. Muhoksen kunnasta nimettiin Aulis Kokko, vt. tekninen johtaja, Tyrnävältä Matti Mannonen, ympäristöjohtaja ja Utarjärveltä Petri Leskinen, vt. tekninen johtaja. Lautakunnan puheenjohtajana toimii Tuomas Ahola Limingasta. Järjestäytymiskokouksessa lautakunnan varapuheenjohtajaksi valittiin Tauno Uitto Tyrnävältä sekä pöytäkirjanpitäjäksi jätehuoltosuunnittelija Pihla Hasan Limingan kunnasta.

Jätehuoltoviranomaisen tehtäviin kuuluu mm. laatia jätehuoltomääräykset, seurata kunnalliseen jätehuoltoon liittymisvelvollisuuden noudattamista sekä ylläpitää jätteenkuljetusrekisteriä. Jätehuoltoviranomainen myös myöntää poikkeukset esim. jätehuoltomääräyksien noudattamisesta. Näitä poikkeamia voivat olla esim. jäteastian tyhjennysvälin pidentäminen yli jätehuoltomääräyksissä annetuista rajoista tai myöntää vapautus järjestettyyn jätehuoltoon liittymisestä määräajaksi. Kuntalainen voi saada luvan esim. pidentää jäteastian tyhjennysväliä, jos hän asuu yksin tai kaksin, perheen tuottama jätemäärä on vähäinen ja jätteistä lajitellaan erikseen hyötyjätteet, biojäte ja polttokelpoinen jäte. Jätehuoltomääräysten sallimissa rajoissa jäteastian tyhjennysvälin voi sopia sopivaksi oman jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Limingan, Muhoksen ja Tyrnävän jätehuoltomääräykset löytyvät Oulun Kiertokaari Oy:n sivuilta. Utajärven jätehuoltomääräykset löytyvät Utajärven kunnan sivuilta. Anomukset poiketa alueen jätehuoltomääräyksistä osoitetaan Lakeuden EKO – lautakunnalle, osoitteeseen: Limingan kunta/Lakeuden Eko – lautakunta, Iivarinpolku 6, 91900 Liminka.

Lisätietoja antaa jätehuoltosuunnittelija Pihla Hasan, 050-3240963, pihla.hasan@liminka.fi

« Takaisin
Katso kaikki uutiset