Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

14.03.2019
Taidelainaamo on aloittanut Limingan kunnankirjastossa

Limingalla on pitkät perinteet kulttuuripitäjänä, jossa on vaikuttanut taitavia tekijöitä niin kuvataiteen, musiikin kuin muunkin esittävän taiteen saralla. Taiteen ja taiteilijoiden tukeminen on ollut osa myös Limingan kunnan virallista toimintaa. Kunta on kerännyt taidetta jo 1960-luvulta lähtien ja taidekokoelmaan kuuluvia teoksia on voinut nähdä kunnan julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa, vanhainkodeissa ja terveyskeskuksessa.

Kunnallista taidelainaamotoimintaa ei vielä löydy Suomesta laajamittaisesti, joten Limingan kunta toimii perinteikkään kulttuuripitäjän tavoin edelläkävijänä tuomalla taidetta kuntalaisten arkeen.

Taidelainaamon teoskansio löytyy Limingan kunnankirjaston lehtisalista ja teosten lainaaminen on maksutonta. Lainaajan on oltava vähintään 18-vuotias, liminkalainen ja hänellä on oltava voimassaoleva kirjastokortti.

Teoksia on seuraavilta taiteilijoilta: Riitta Fager, Jari Kostet, Matti Lampi, Marketta Nilsen, Essi Paavola, Olli Pohjola, Kauko Rantala, Anni Rapinoja ja Jenni Turtonen.

 

« Takaisin
Katso kaikki uutiset