Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

23.05.2019
Limingassa on havaittu rottia!

Kuntaan on saapunut useampia ilmoituksia rotista. Ilmoituksia on tullut keskustasta Linnukkatie – Pehkosenkuja – Kirkkotie alueelta, Kirkkokarista, Aapinahosta sekä Selkäsentieltä.

Huolehdithan, että kiinteistöllänne ei ole tarjolla ravintoa, eikä asuinpaikkaa rotille; roskapusseja ja muuta jätteitä ei saa säilyttää pihalla, portailla tai paikoissa, joihin rotalla on mahdollinen pääsy. Tarkistathan, että jäteastiasi on ehjä ja jäteastia tyhjennetään ajallaan (kannen tulee olla aina kiinni). Keittiöbiojätteen kompostoinnissa tulee kiinnittää erityistä huomiota ympäristön siisteyteen, hajuttomuuteen sekä kompostorin rakenteeseen (umpinaiset seinät, kansi ja pohja). Siivoathan linnun ruokintapaikoilta maahan tippuneet ruuantähteet. Myös varastot, katokset, terassin aluset ja muut mahdolliset pesintäpaikat tulee pitää siistinä.

Huomaathan, että vesistöjen läheisyydessä on tänä vuonna havaittu myös runsaasti vesimyyriä (kuvassa ylhäällä), jotka muistuttavat rottia. Vesimyyrä on lähes rotan kokoinen, mutta tummempi. Häntä on ruumista lyhyempi.

Aikuisen rotan ruumiinpituus on 21 - 29 cm ja hännän pituus 17 – 23 cm. Turkki on vaaleampi kuin vesimyyrällä sekä häntä on suomupeitteinen ja vahvempi kuin vesimyyrällä. Vesimyyrällä häntää peittää karvat.

Huomaathan, että Kuluttajakäyttöön ei ole saatavilla hyväksytty jyrsijämyrkkyjä rottien tai myyrien torjuntaan. Rotat ja myyrät tulee hävittää loukuttamalla.

Kuntaan voi edelleen tehdä havaintoja rotista, jotta mahdolliset toimet osataan kohdistaa oikeille alueille. 

Havainnot rotista ottaa vastaan kunnan ympäristösuunnittelija.

Limingan kunta;
rakennusvalvonta

« Takaisin
Katso kaikki uutiset