Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

03.07.2019
Tupoksen Vesikarin kehittäminen

Kuntaan on tullut yhteydenottoja Tupoksen Touhula Vekarankulman viereisen tontin tulevaisuuteen liittyen.

Tupoksen (Vesikarin) asemakaavassa kyseinen tontti on merkitty kaavamerkinnällä PL, joka merkitsee lähipalvelurakennusten korttelialuetta, eli lähiympäristöä palvelevia toimintoja. Tällaisia toimintoja voisivat olla esimerkiksi päiväkoti, terveysasema, elintarvikemyymälä tai kioski. Palvelurakenteita mahdollistavia tontteja on Tupoksen alueella vain muutamia.

Tontin vieressä sijaitsee Touhulan päiväkoti, joka on rakennettu vuonna 2003. Päiväkoti ja kunta ovat vuonna 2003 laatineet sopimuksen, jossa on sovittu kunnan omistaman, päiväkodin viereisen tontin käytöstä päiväkodin tarpeisiin. Päiväkoti on saanut käyttää osaa kunnan tontista maksutta.  

Kunta ja Touhulan edustajat ovat kevään 2019 aikana sopineet leikkivälineiden ja piha-alueen muiden toimintojen siirtämisestä syksyn 2019 aikana. Kunta on osoittanut toiminnalle vaihtoehtoisen tilan päiväkodin toiselle puolelle, joka on osin kunnan puistoaluetta ja metsää. Neuvottelut on käyty hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Yritykselle on tarjottu myös mahdollisuutta piha-alueen ostamiseen tai vuokraamiseen. Kunta haluaa kohdella jokaista alueensa yritystä tasa-arvoisesti ja periaate on ollut, että jokaisen yrityksen tulee lähtökohtaisesti toimia alueellaan.

Kunnan tavoitteena on, että tontille voisi tulevaisuudessa rakentua kaavan mukaista toimintaa, jolla Tupoksen alueelle mahdollistetaan uusia palveluja. Kunnalla ei ole vielä tietoa siitä, minkälaisia palveluita tontille olisi sijoittumassa, eikä suunnitelmia tai päätöksiä rakentamisesta ole tehty.

Limingan kunta teetti toukokuussa 2019 asukaskyselyn, johon vastasi 432 liminkalaista. Asukaskyselyn tuloksiin voit tarkemmin tutustua täältä. Tupoksen osalta asukkailta esille nousivat erityisesti toive saada lisää palveluita, vuokramuotoista asumista sekä harrastusmahdollisuuksia. Kunta haluaa kehittää Tupoksen aluetta yhdessä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Suunnittelussa tullaan huomioimaan alueen erityispiirteet ja tarpeet eri näkökulmista.

Lisätietoa asiasta antavat:
Kunnanjohtaja Pekka Rajala, pekka.rajala@liminka.fi, puh.  050 3125 000
Kunnanarkkitehti Venanzia Rizzi, venanzia.rizzi@liminka.fi, puh. 050 5259 352
Tekninen johtaja Simo Pöllänen, simo.pollanen@liminka.fi,  puh. 044 4973 701

 

 

 

 

« Takaisin
Katso kaikki uutiset