Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

26.07.2019
Tupoksen taajaman liikenneturvallisuutta parannetaan

Limingan kunnan alueelle Tupokseen on tehty uusia liikenneturvallisuuskohteiden rakennussuunnitelmia. Liikenneturvallisuutta parannetaan lisäämällä taajamaan kevyen liikenteen väyliä, rakentamalla yksi uusi suojatieosuus Vesikarikarintielle sekä kaksi uutta suojatieosuutta ja ympyräkaarihidaste Järvenpääntielle.

Vesikarintielle rakennetaan suojatie Ojatien ja Mäenmutkan liittymään. Järvenpääntielle rakennetaan suojatie jatkoyhteyksineen Orikujan liittymään sekä suojatie jatkoyhteyksineen Tuposlammentien ja Annankujan liittymään. Tuposlammentien ja Annankujan liittymässä sijaitsevalle linja-autopysäkille rakennetaan myös levitetty piennar. Ympyräkaarihidaste rakennetaan Järvenpääntielle, Seppäläntien länsipuolelle.

Ojatien suuntaan rakennetaan erillinen kevyen liikenteen väylä. Mäenmutkan suuntaan suojatien jatke yhdistyy nykyiseen Vesikarintien kevyen liikenteen väylään. Orikujan suuntaan rakennetaan myös erillinen kevyen liikenteen väylä.

Kohteet pyritään toteuttamaan 15.9.2019 mennessä. ELY-keskus vastaa kohteiden kilpailutuksesta ja rakennuttamisesta kustannuksellaan. Suunnitelmat on laadittu ELY-keskuksen toimesta yhteistyössä Limingan kunnan kanssa. Ajankohdasta ilmoitetaan heti sen varmistuttua.

Katso suunnitelmakuvat täältä.

« Takaisin
Katso kaikki uutiset