Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

02.12.2019
Liminkaan 25 000 € erityisavustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen

LIMINKAAN 25 000 € ERITYISAVUSTUSTA VÄHÄVARAISTEN PERHEIDEN LASTEN JA NUORTEN LIIKUNNAN TUKEMISEKSI

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Limingan kunnalle 25 000 € erityisavustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi. Avustuksen tavoitteena on edistää vähävaraisten perheiden 7-15 -vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastusta liikuntaseuroissa. Avustuksen käyttöaika on 1.1.2020–31.12.2020.

Limingassa avustusta tullaan kutsumaan nimellä Liikunnan polku. Nimi juontaa Limingan hyvinvointikertomukseen, jonka yhtenä tavoitteena on, että jokaisella liminkalaisella olisi yksi harrastus. Liikunnan polku -avustuksella voidaankin tukea lapsen tai nuoren liikunnallisen harrastamisen aloittamista tai harrastuksen piirissä pysymistä.

Kunta myöntää Liikunnan polku -avustukset edelleen kohdeavustuksena paikallisille liikuntaa järjestäville rekisteröityneille yhdistyksille. Valtionavustuksen edelleen jakamisesta tehdään delegointisopimus kunnan ja hankkeeseen mukaan lähteneiden yhdistysten välillä. Perheet hakevat avustusta kunnalta.

Toiminta on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman kevyeksi perheiden ja urheiluseurojen näkökulmasta. Ensimmäiseksi laaditaan delegointisopimukset urheiluseurojen kanssa ja toimitetaan ne aluehallintovirastolle. Tämän jälkeen valmistellaan haut ensi vuotta varten. Ensimmäinen haku pyritään avaamaan heti tammikuussa.

Lisätietoa avustuksen hakemisesta ja ehdoista tulossa piakkoin kunnan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.

Minkälaiseen toimintaan avustusta myönnetään?

Kunnan seuroille ja yhdistyksille edelleen jakamalla avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden lasten tai nuorten liikunnan perustoimintaa. Perustoimintaa on lasten tai nuorten viikoittainen harrastaminen seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa. Erityisesti on huomioitava, ettei avustuksen kohteena olevan liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki ylitä 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi. Avustusta ei voi käyttää kunnan tai yhdistysten hallintokulujen kattamiseen. Kunta ei voi myöntää avustusta edelleen rekisteröimättömille yhteisöille, kaupalliseen toimintaan tai välinehankintoihin.

Lisätietoa Liikunnan polku -avustuksesta antaa:

Liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen, janne.laamanen@liminka.fi, puh. 040 358 6345

« Takaisin
Katso kaikki uutiset