Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

23.03.2020
Käteisen käyttö busseissa päättyy, hiekoitushiekat poistetaan viimeistään toukokuussa

Oulun joukkoliikenne tiedottaa:
Joukkoliikenne toimii, käteisen käyttö busseissa päättyy 30.3.

Joukkoliikenne toimii edelleen Oulussa, ja nykyisiä linjoja pyritään ylläpitämään mahdollisimman pitkään. Toistaiseksi Oulun joukkoliikenteen talviaikataulut ovat voimassa. Yksittäisiin vuoroihin ja linjoihin tulee muutoksia, ja niistä tiedotetaan verkkosivuilla. Muutoksia voi aiheuttaa lähiaikoina muun muassa kuljettajavaje.

Käteisrahan käytöstä luovutaan busseissa toistaiseksi maanantaista 30.3. lähtien. Näin pyritään välttämään ylimääräistä rahan käsittelyä ja kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja. Toimenpiteellä suojellaan kuljettajien ja matkustajien terveyttä.

Matkat maksetaan maanantaista 30.3. eteenpäin Waltti-matkakortilla tai Waltti Mobiili -sovelluksella. Matkakortit (kausi- ja arvolippu) ladataan netissä osoitteessa kauppa.waltti.fi ja mobiililippusovelluksen voi ladata sovelluskaupasta. Waltti Mobiilista voi ostaa myös kertalippuja.

Bussien ensimmäiset penkit on poistettu käytöstä, ja busseja pestään tiheästi. Pinnat, tangot ja painikkeet pyyhitään aiempaa useammin.

Lisätietoja voit lukea tästä: Oulun joukkoliikenteen tiedote

 

Limingan tekniset palvelut tiedottaa:
Katujen hiekoitushiekan poistoon ei vielä ryhdytä

Heikko talvi on väistymässä ja kevät lähdössä etenemään kovaa vauhtia. Katujen hiekoitushiekan poisto alkaa olla seuraava toimenpide talvikunnossapitotöiden päättyessä. Vielä hiekanpoistoa ei kuitenkaan voida tehdä, sillä kaduilla on paikoin vielä jääpolannetta. Vaikka kevät näyttää jo lämpimältä ja aurinkoiselta, on talatalven mahdollisuus vielä olemassa: viime vuoden keväällä vapun jälkeisenä päivänä satoi lunta vielä lähes kymmenen senttimetriä.

Tämän vuoksi hiekanpoistoa ei olla vielä aloittamassa. Tavoitteena on, että hiekat poistetaan viimeistään toukokuun puoliväliin mennessä. Harjaustyöt aloitetaan sitten, kun ajankohta on suotuisa eli kun jääpolanteita ei ole enää haitalla ja takatalven vaara on epätodennäköinen. 

On mahdollista, että koronaepidemiasta johtuva poikkeustila voi aiheuttaa myös poikkeavuuksia sekä hiekoitushiekan poistossa että kaikissa kunnossapitotöissä. Tästä huolimatta kaikki kunnossapitotyöt pyritään hoitamaan niin hyvin kuin mahdollista.

 

 

 

« Takaisin
Katso kaikki uutiset