Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

18.05.2020
Pihapuun kaataminen mielessä?

Pihan rapsuttelua, risusavottaa ja ehkä jopa aatoksia puiden kaatamisesta – kevät tuo mukanaan myös sellaisia ideoita, joihin saattaa tarvita maisematyöluvan.

– Muutama puu kaavatontilla on vielä sellainen, ettei maisematyölupaa pääsääntöisesti tarvita, kertoo rakennustarkastaja Jari Häkkinen.

Aivan yksiselitteistä ohjetta puiden kaatamiseen ei kuitenkaan ole, sillä tietyissä tilanteissa yksittäisenkin puu voi vaatia tarkemman syynin.

– Suojeltuja puita saattaa olla niin asemakaava- kuin yleiskaava-alueellakin. Neuvonkin ottamaan yhteyttä rakennusvalvontaan, niin katsotaan tilanne aina tapauskohtaisesti.

Kun asia on varmistettu rakennusvalvonnasta, päästään etenemään varsinaiseen puun kaatamiseen. Jos oma osaamista ei ole, voi pahimmassa tapauksessa syntyä vahinkoa niin ihmisille kuin rakennuksille.

– Kiinteistöjen pihalla olevat puut tulee omistajan kaataa itse tai ostaa palvelu yksityiseltä metsurilta. Kunta puolestaan huolehtii puistometsien ja kadunvarsipuiden kaadoista.

Kunta on tehnyt metsänhoitosuunnitelman ja sopimuksen metsien hoidosta Metsänhoitoyhdistyksen kanssa, kertoo liikelaitosjohtaja ja maisemasuunnittelija Marja-Riita Vavuli-Kiviniemi.

– Tarkoituksena on, että hoidot toteutetaan suunnitelmallisesti ja mahdollisimman jouhevasti niin, että maisema- ja luontoarvot säilyvät taajama-alueiden metsissä. Vinkkejä asukkailta hoidettavista alueista voi jättää metsänhoitoyhdistykseen.

 

Lisätietoja:
Jari Häkkinen, kunnan rakennustarkastaja, 044 497 3637, jari.hakkinen@liminka.fi

Vinkkejä hoidettavista alueista:
Metsänhoitoyhdistys/ Kari Salo, kari.salo@mhy.fi

« Takaisin
Katso kaikki uutiset