Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

18.11.2020
Kunnanhallitus kokousti maanantaina

Lukion peruskorjaukselle startti ensi kesänä 

Limingan lukion peruskorjauksen kustannus on alustavasti 5,6 miljoonaa euroa.  Arvio pitää sisällään myös piha-alueiden kunnostamisen, kertoo kunnanjohtaja Pekka Rajala.

– Lukion peruskorjauksen on tarkoitus edetä niin, että kesän aikana purettaisiin Heikki Sarvela -sali ja varsinainen rakennustyö alkaisi elokuun aikana. Saneerauksen toteutustapana on kilpailullinen neuvottelumenettely: perussuunnitelman toteutusta hiotaan mahdollisen toteuttajan kanssa.

Rajalan mukaan menettely tarkoittaa käytännössä sitä, että jos rakentaja heittää hyvän idean vaikkapa pohjaratkaisusta ja tilaaja on samaa mieltä, niin silloin idea voidaan toteuttaa.

Kuormatien kaava ja rahoitusta lähivirkistysalueille

Esityslistalla oli myös Kuormatien kaava, jonka tarkoituksen on lisätä rakentamismahdollisuuksia keskustassa.

– Keskusta-alueelle tulee paljon uutta rakentamismahdollisuutta. Kkaavan myötä Kuormatien alueella voidaan toteuttaa pientaloja, erillistaloja ja rivitaloja. Kuormatien asemakaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi, esityslistan mukaisesti, Rajala sanoo.

Valtion vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa kunnille osoitettiin mittava tukipaketti, jonka tarkoituksena on lieventää koronakriisin vaikutuksia ja tukea talouskasvua kunnissa. Sen osana on varattu noin 10 miljoonaa euroa kunnille valtionavustuslain nojalla myönnettäviin avustuksiin lähivirkistysalueiden ja viheralueiden kunnostamiseen, kehittämiseen sekä palvelujen parantamiseen.

– Myös Limingassa tartutaan tähän mahdollisuuteen ja kunnanhallitus päätti, että rahoitusta haetaan.

Jättipalsamille kyytiä

Hallitus päätti kokouksessaan edistää myös toista tukihakemusta, joka koskee vieraslajien torjuntaa.

– Päätimme hakea rahaa jättipalsamin torjuntaan, jotta se ei se leviäsi Liminganlahdelle, Rajala tiivistää.

Jättipalsamiesiintymiä on suhteellisen paljon keskusta-alueella sekä jätevesialtaalla ja Selkämaassa. Hävittäminen vaatii useita torjuntatoimia usean vuoden ajan. Työ on tarkoitus tehdä yhteistyössä Vesihuollon kanssa. 

 

Karttaan on merkitty paikat, joissa jättipalsamia esiintyy.

Esityslistoihin ja pöytäkirjoihin pääsee tutustumaan kunnan nettisivuilta.  

« Takaisin
Katso kaikki uutiset