Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

18.11.2020
Lapsella on oikeus tulevaisuuteen!

Valtakunnallinen teemaviikko esillä myös Limingassa

Valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 16.–22.11.2020. Tänä vuonna viikon teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen. Teeman valintaan on vaikuttanut merkittävästi lasten ja nuorten kasvava huoli ympäristöstä, erityisesti ilmastonmuutoksesta.

Lapsen oikeus elämään ja kehittymiseen taas liittyy vahvasti oppimiseen ja unelma-ammatteihin, mutta myös esimerkiksi mielenterveyspalvelujen saatavuuteen. Perheitä tukemalla voidaan vahvistaa lapsen kasvuolosuhteita ja valaa uskoa tulevaan silloinkin, kun olosuhteet ympärillä kuormittavat vanhempia.

Koronatilanteessa on tärkeä varmistaa, että myös koronaepidemian jälkeisessä Suomessa jokainen lapsi ja nuori uskaltaa unelmoida ja saa eväät rakentaa omanlaistaan tulevaisuutta. Tähän liittyykin viikon ajatus siitä, että jokainen lapsi saa unelmoida ja tavoitella itsensä näköistä tulevaisuutta.

Limingan sosiaalipalvelut esittäytyy lapsen oikeuksien viikolla kirjaston pelihuone Pablossa to 19.11. klo 12-14. Lapsille on ohjelmassa askartelua, arvontaa ja jouluherkuttelua. Voit myös tulla kyselemään sosiaalipalveluista ja tukitoimista sekä lasten oikeuksista.

Tervetuloa!

« Takaisin
Katso kaikki uutiset