Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

30.11.2020
Koronatoimenpiteet Limingan kunnassa

Limingan kunnassa on huomisesta alkaen voimassa uudet koronarajoitukset

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaviruksen kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaa alueen viranomaisia tiukentamaan rajoituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä antoi viikonloppuna alueen kunnille uudet suositukset toimeenpantavaksi harkinnan mukaan. Suositukset noudattavat sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta. Limingan kunnan johtoryhmä kokoontui maanantaina 30.11. ja linjaa kunnan uusista koronatoimista seuraavaa:

Yleisötilaisuudet

- Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön.

Julkiset tilat

Limingan kunnan hallinnassa olevat julkiset tilat suljetaan 1.12.2020 - 18.12.2020 väliseksi ajaksi. Yksityisten toimijoiden sekä yritysten suositellaan vahvasti toimivan samoin.

- Kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat suljetaan.

- Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan Avin linjauksen mukaisesti ja THL:n ohjeita noudattaen. (päivitetty 1.12.)

- Limingan seudun musiikkiopistossa yksilöopetus jatkuu, mutta oppilaskonsertit ja orkesterit on peruttu. Kansalaisopiston lukukausi on jo päättynyt kuluvalta vuodelta.

- Nuorisotalot suljetaan. Nuorisotyö jatkuu jalkautuvana nuorisotyönä sekä yksilö- ja etäohjauksena.

- Limingan kirjaston aukiolo 1.– 20.12.2020

  • Limingan pääkirjasto on toistaiseksi auki nykyisin aukioloajoin, myös palautusluukku on käytössä. Omatoimikirjasto ei ole käytössä. Lehtisali on suljettu.
  • Asiakkailta toivotaan lyhyitä (alle 15 min.) kirjastokäyntejä ja maskin käyttöä edellytetään yli 15-vuotiailta asiakkailta. Kangasmaskien jako jatkuu kirjastolla.
  • Tapahtumat ja kokoontumiset kirjaston tiloissa on peruttu 1. – 20.12.2020. Ryhmävierailut eivät ole mahdollisia kyseisenä aikana. Kirjavinkkaukset yms. hoidetaan etäyhteyksin. Välttämätön asiointi asiakastietokoneella (alle 15 min.) on mahdollista.
  • Suosittelemme varaamiseen, aineiston uusimiseen, maksujen maksamiseen ja esim. lehtien lukemiseen Outi-kirjastojen verkkopalvelua https://outi.finna.fi/ Kirjaston henkilökunta tarjoaa kirjaston verkkokäyttöön ja muihin asioihin liittyen neuvontaa: kirjasto@liminka.fi ja p. 050 3182044.

 

Maskisuositus (koskee yli 15-vuotiaita)

- Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä

- Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

- Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

- Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita

- Aina julkisissa sisätiloissa (mm. päiväkodit, koulut jne.) ja yleisötilaisuuksissa

- Yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)

- Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot)

- Yli 15-vuotiaille on hankittu kunnan puolesta kaksi kankaista kestomaskia, joita nuori voi halutessaan käyttää myös koulupäivän aikana. (päivitetty 1.12.)

- Työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista

Yksityistilaisuudet

- Yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Poikkeuksena suositukseen ovat pienimuotoiset (10 henkeä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Ryhmäharrastustoiminta

- Aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 1.12.2020 - 18.12.2020. Yhdistysten ja urheiluseurojen edellytetään toimivan samoin.

- Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 1.12.2020 - 18.12.2020. Yhdistysten ja urheiluseurojen edellytetään toimivan samoin.

Muu ryhmätoiminta

- Kehitysvammaisten päivätoiminta sekä sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminta ja työttömille tarkoitettu kuntouttava työtoiminta siirtyvät tauolle. Ryhmätoimintoja korvataan yksilöohjauksilla ja etäyhteystoiminnoin.

- Työllisyyspalveluiden aktivointiryhmät jäävät tauolle.

- MUKANA-hankkeen ryhmät muuttuvat etäkokoontumisiksi ja ulkoryhmiksi, rajoitukset ja suojaukset huomioiden.

- Nuorten työpaja siirtyy etäyhteyksiin ja ulkoryhmiksi, rajoitukset ja suojaukset huomioiden.

- Ikääntyneiden ryhmätoiminta jää tauolle.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

- Vierailuja tulee mahdollisuuksien mukaan välttää 1.12.2020 - 18.12.2020 Joutsenkodissa, yksityisten toimijoiden asumispalveluissa ja hoivayksiköissä. 

- Limingan terveyskeskuksen vuodeosastolla on tartuntatautilääkärin määräyksellä vierailukielto ajalla 4.-18.12.2020. Erityistapauksissa vierailuista voidaan sopia henkilökunnan kanssa soittamalla seuraaviin numeroihin: 044 497 3734 tai 050 409 5596. (päivitetty 4.12.)

- Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat ryhtyvät omassa toiminnassaan tehostettuihin suojaustoimenpiteisiin, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta. Toimenpiteissä noudatetaan THL:n ohjeistusta.

- Riskiryhmäläiset tulee huomioida erityisesti koronasuosituksia ja varotoimia noudattaen.

Varhaiskasvatus ja perusopetus

- Toiminta järjestetään normaalisti koronasuosituksia noudattaen, ja suositukset kaikessa toiminnassa huomioiden.

Limingan lukio

- Limingan lukio siirtyy etäopetukseen 2.12. alkaen. Opiskelijoita ja huoltajia tiedotetaan etäopetukseen liittyvistä käytännöistä erikseen. Rehtori on yhteydessä syksyn ylioppilaisiin henkilökohtaisesti.

Etätyösuositus ja etäkokouskäytännöt

- Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

- Hyödynnetään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä työpaikkojen, luottamushenkilötoiminnan ja vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet

- Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Limingan kunta viestii tarvittaessa uusista koronatoimista ja niiden vaikutuksista palvelujen järjestämiseen yksityiskohtaisemmin kuntalaisille sekä sidosryhmille eri tiedotuskanavia hyödyntäen.

« Takaisin
Katso kaikki uutiset