Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

16.12.2020
Koronarajoitukset jatkuvat Limingassa loppiaiseen

Jatkosta johtoryhmä päättää 4.1.2021 pidettävässä kokouksessa

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositusten pohjalta Limingassa on käytössä seuraavat koronarajoitukset ja -ohjeistukset 6.1.2021 saakka. Jatkosta johtoryhmä päättää 4.1.2021 pidettävässä kokouksessa.

Yleisötilaisuudet

- Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön.

Julkiset tilat

Limingan kunnan hallinnassa olevat julkiset tilat suljetaan 1.12.2020 - 6.1.2021 väliseksi ajaksi. Yksityisten toimijoiden sekä yritysten suositellaan vahvasti toimivan samoin.

- Kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat suljetaan.

- Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan Avin linjauksen mukaisesti ja THL:n ohjeita noudattaen. (päivitetty 1.12.)

- Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä sään salliessa, mutta pukuhuoneet on suljettu.(päivitty 15.12.2020)

- Limingan seudun musiikkiopistossa yksilöopetus jatkuu, mutta oppilaskonsertit ja orkesterit on peruttu. Kansalaisopiston lukukausi on jo päättynyt kuluvalta vuodelta.

- Nuorisotalot suljetaan. Nuorisotyö jatkuu jalkautuvana nuorisotyönä sekä yksilö- ja etäohjauksena.

Limingan kirjaston aukiolo 15.12.2020 – 6.1.2021

  • Limingan pääkirjasto on auki nykyisin aukioloajoin 18. – 23.12.2020 ja 4. – 6.1. 2021, myös palautusluukku on käytössä. Omatoimikirjasto ei ole käytössä. Lehtisali on suljettu.
  • Ajalla 24.12.2020 – 3.1. 2021 kirjasto on kokonaan suljettu. Ainoastaan palautusluukku on käytössä. Kaikkien lainojen eräpäivät on siirretty niin että eräpäivä on 13.1.2021, eli maksuja ei kiinniolon ajalta kerry. Samoin varausten noutopäiväksi on siirretty 19.1.2021.
  • Asiakkailta toivotaan lyhyitä (alle 15 min.) kirjastokäyntejä ja maskin käyttöä edellytetään yli 15-vuotiailta asiakkailta. Kangasmaskien jako jatkuu kirjastolla.
  • Tapahtumat ja kokoontumiset kirjaston tiloissa on peruttu 6.1.2021 asti. Ryhmävierailut eivät ole mahdollisia kyseisenä aikana. Kirjavinkkaukset yms. hoidetaan etäyhteyksin. Välttämätön asiointi asiakastietokoneella (alle 15 min.) on mahdollista.
  • Suosittelemme varaamiseen, aineiston uusimiseen, maksujen maksamiseen ja esim. lehtien lukemiseen Outi-kirjastojen verkkopalvelua https://outi.finna.fi/ Kirjaston henkilökunta tarjoaa kirjaston verkkokäyttöön ja muihin asioihin liittyen neuvontaa: kirjasto@liminka.fi ja p. 050 3182044.

Maskisuositus (koskee pääsääntöisesti yli 15-vuotiaita)

- Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä

- Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

- Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

- Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita

- Aina julkisissa sisätiloissa (mm. päiväkodit, koulut jne.) ja yleisötilaisuuksissa

- Yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)

- Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot)

- Yläkouluissa maskisuositus on voimassa 19.12.2020 asti (päivitetty 4.12.)

- Työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista

Yksityistilaisuudet

- Yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Poikkeuksena suositukseen ovat pienimuotoiset (10 henkeä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Ryhmäharrastustoiminta

- Aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 1.12.2020 - 6.1.2021. Yhdistysten ja urheiluseurojen edellytetään toimivan samoin.

- Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 1.12.2020 - 6.1.2021. Yhdistysten ja urheiluseurojen edellytetään toimivan samoin.

Muu ryhmätoiminta

- Kehitysvammaisten päivätoiminta sekä sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminta ja työttömille tarkoitettu kuntouttava työtoiminta siirtyvät tauolle. Ryhmätoimintoja korvataan yksilöohjauksilla ja etäyhteystoiminnoin.

- Työllisyyspalveluiden aktivointiryhmät jäävät tauolle.

- MUKANA-hankkeen ryhmät muuttuvat etäkokoontumisiksi ja ulkoryhmiksi, rajoitukset ja suojaukset huomioiden.

- Nuorten työpaja siirtyy etäyhteyksiin ja ulkoryhmiksi, rajoitukset ja suojaukset huomioiden.

- Ikääntyneiden ryhmätoiminta jää tauolle.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

- Vierailuja tulee mahdollisuuksien mukaan välttää 1.12.2020 - 6.1.2021 Joutsenkodissa, yksityisten toimijoiden asumispalveluissa ja hoivayksiköissä. Myös vierailuja terveyskeskuksen vuodeosastolla tulee välttää, kuitenkin erityistapauksissa asiasta voi sopia henkilökunnan kanssa.

- Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat ryhtyvät omassa toiminnassaan tehostettuihin suojaustoimenpiteisiin, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta. Toimenpiteissä noudatetaan THL:n ohjeistusta.

- Riskiryhmäläiset tulee huomioida erityisesti koronasuosituksia ja varotoimia noudattaen.

Varhaiskasvatus ja perusopetus

- Toiminta järjestetään normaalisti koronasuosituksia noudattaen, ja suositukset kaikessa toiminnassa huomioiden.

Limingan lukio

- Limingan lukio siirtyy etäopetukseen 2.12. alkaen. Opiskelijoita ja huoltajia tiedotetaan etäopetukseen liittyvistä käytännöistä erikseen. Rehtori on yhteydessä syksyn ylioppilaisiin henkilökohtaisesti.

Etätyösuositus ja etäkokouskäytännöt

- Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

- Hyödynnetään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä työpaikkojen, luottamushenkilötoiminnan ja vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet

- Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Limingan kunta viestii tarvittaessa uusista koronatoimista ja niiden vaikutuksista palvelujen järjestämiseen yksityiskohtaisemmin kuntalaisille sekä sidosryhmille eri tiedotuskanavia hyödyntäen.

Takaisin

« Takaisin
Katso kaikki uutiset