Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

11.01.2021
Vastaa puistometsiä koskevaan kyselyyn!

Harvennukset toteutetaan alueiden maisema- ja luontoarvot huomioiden

Kunnan omistamissa puistometsissä Ojanperänkankaalla, Okkosenrannassa ja Lintupuistossa on ajatuksena toteuttaa hoitosuunnitelman mukaisia harvennushakkuita alkuvuodesta 2021. Maisematyölupa on vireillä ja huomautukset lupaan tulee jättää rakennusvalvontaan 27.1.2021 mennessä.

– Yhteistyökumppanina hakkuuasioissa toimii Metsänhoitoyhdistys. Harvennukset toteutetaan huomioiden erityisesti alueiden maisema- ja luontoarvot, metsän uudistuminen ja myrskyvaurioiden torjunta puistometsissä, kertoo liikelaitosjohtaja ja maisemasuunnittelija Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi.

Asukkaiden havaitsemia kohteita taajama-alueiden hoitoa tarvitsevista metsäalueista kartoitetaan kyselyllä. Kysely on avoinna 11.1.-25.1.2021, ja vastaamaan pääset tästä linkistä.

– Limingan kunnan taajamametsiä hoidetaan jatkuvan kasvatuksen menetelmällä. Ilman harvennusta uutta nuorempaa puusukupolvea ei synny, joten nyt on oikea hetki hoitotöille, taustoittaa metsäasiantuntija Petri Onkamo Metsänhoitoyhdistyksestä.

Harvennustyöt koskevat ja rajoittuvat vain kunnan omistamille alueille ja hakkuutähteet siivotaan samanaikaisesti. Työkartat ovat nähtävillä täällä.

Tonttipuiden puunkaatoja voi tiedustella Metsänhoitoyhdistykseltä.

 

Lisätietoja:

Limingan kunta

liikelaitosjohtaja, maisemasuunnittelija Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi, marja-riitta.vavuli-kiviniemi@liminka.fi

puistopuutarhuri Sari Honka, sari.honka@liminka.fi

Metsänhoitoyhdistys
metsäasiantuntija Petri Onkamo, 050 514 1052

« Takaisin
Katso kaikki uutiset