Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Uutiset

04.03.2021
Koronarajoitukset Limingassa 8.3.2021 alkaen

Limingassa koko perusopetus ja lukiokoulutus jatkavat lähiopetuksessa valtakunnallisen koronasulun aikana

Limingan kunnan johtoryhmä käsitteli torstaina 4.3.2021 aamupäivällä pitämässään kokouksessa koronatilannetta aluehallintoviraston 3.3.2021 antamien ohjeistusten pohjalta.

Limingassa koko perusopetus ja lukiokoulutus jatkavat lähiopetuksessa valtakunnallisen koronasulun aikana. Myös alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa. Kaikessa lasten ja nuorten opetus- ja harrastustoiminnassa noudatetaan koronaan liittyviä hygienia-, etäisyys- ja maskisuosituksia. Aivan erityisesti muistutetaan lapsia ja nuoria saattavia aikuisia koronaturvallisuuden huomioon ottamisesta.

Kokoontumisrajoitukset tiukentuvat kymmenestä henkilöstä kuuteen henkilöön. Ravitsemusliikkeiden osalta toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti. Koronarajoitukset ovat voimassa 8.3.2021 alkaen ja niitä jatketaan toistaiseksi.

– Olisi tärkeää, että hiihtoloma vietettäisiin oman lähipiirin kanssa ja muistettaisiin maskin käyttö, etäisyydet ja käsihygienia. Näin saisimme pidettyä Limingan tilanteen hallinnassa ja estettyä rajoitusten tiukkenemisen, muistuttaa kunnanjohtaja Pekka Rajala, ja toivottaa turvallista hiihtolomaa kaikille.

 

Yleisötilaisuudet

– Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 6 henkilöön.

Julkiset tilat

Limingan kunnan hallinnassa olevat julkiset pysyvät suljettuina toistaiseksi. Yksityisten toimijoiden sekä yritysten suositellaan vahvasti toimivan samoin.

– Kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat suljetaan.

– Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan. Ottelutapahtumat suositellaan järjestettävän ilman yleisöä.

– Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä sään salliessa, mutta pukuhuoneet on suljettu.

– Limingan seudun musiikkiopistossa opetus jatkuu normaalisti. Lakeuden kansalaisopistossa opetus jatkuu yksilö- ja etäopetuksena sekä alle 18-vuotiaiden osalta myös ryhmissä. Harrastustoiminnassa noudatetaan koronaan liittyviä hygienia-, etäisyys- ja maskisuosituksia.

– Nuorisotalot pysyvät suljettuina. Nuorisotyö jatkuu jalkautuvana nuorisotyönä sekä yksilö- ja etäohjauksena.

Limingan kirjaston aukiolo

Limingan pääkirjasto on auki nykyisin aukioloajoin, myös palautusluukku on käytössä. Omatoimikirjasto ei ole käytössä. Lehtisali on suljettu.

Asiakkailta toivotaan lyhyitä (alle 15 min.) kirjastokäyntejä ja maskin käyttöä edellytetään yli 15-vuotiailta asiakkailta. Kangasmaskien jako jatkuu kirjastolla.

Tapahtumat ja kokoontumiset kirjaston tiloissa on peruttu toistaiseksi. Ryhmävierailut eivät ole mahdollisia kyseisenä aikana. Kirjavinkkaukset yms. hoidetaan etäyhteyksin. Välttämätön asiointi asiakastietokoneella (alle 15 min.) on mahdollista.

Suosittelemme varaamiseen, aineiston uusimiseen, maksujen maksamiseen ja esim. lehtien lukemiseen Outi-kirjastojen verkkopalvelua https://outi.finna.fi/ Kirjaston henkilökunta tarjoaa kirjaston verkkokäyttöön ja muihin asioihin liittyen neuvontaa: kirjasto@liminka.fi ja p. 050 318 2044.

 

Maskisuositus (koskee pääsääntöisesti yläkouluikäisiä ja heitä vanhempia)

– Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä

– Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita

– Aina julkisissa sisätiloissa (mm. päiväkodit, koulut jne.) ja yleisötilaisuuksissa

– Yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)

– Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot)

– Yläkouluissa maskisuositus on voimassa toistaiseksi.

– Työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista

Yksityistilaisuudet

– Yksityistilaisuuksia voi järjestää pienimuotoisesti (6 henkeä).

Ryhmäharrastustoiminta

– Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Yhdistysten ja urheiluseurojen edellytetään toimivan samoin.

– Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa (alle 18-vuotiaat) voidaan jatkaa hygienia-, etäisyys- ja maskisuosituksia noudattaen. Myös HaLi-kerhotoiminta jatkuu normaalisti hiihtolomaviikon (vk 10) jälkeen.

Muu ryhmätoiminta

– Kehitysvammaisten päivätoiminta sekä sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminta ja työttömille tarkoitettu kuntouttava työtoiminta on keskeytetty. Ryhmätoimintoja korvataan yksilöohjauksilla ja etäyhteystoiminnoin.

– Työllisyyspalveluiden aktivointiryhmät jäävät tauolle.

– MUKANA-hankkeen ryhmät muuttuvat etäkokoontumisiksi ja ulkoryhmiksi, rajoitukset ja suojaukset huomioiden.

– Nuorten työpaja siirtyy etäyhteyksiin ja ulkoryhmiksi, rajoitukset ja suojaukset huomioiden.

– Ikääntyneiden ryhmätoiminta jää tauolle.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

– Vierailuja tulee toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan välttää Joutsenkodissa, yksityisten toimijoiden asumispalveluissa ja hoivayksiköissä. Myös vierailuja terveyskeskuksen vuodeosastolla tulee välttää.

– Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat jatkavat omassa toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta. Toimenpiteissä noudatetaan THL:n ohjeistusta.

– Riskiryhmäläiset tulee huomioida erityisesti koronasuosituksia ja varotoimia noudattaen.

Varhaiskasvatus ja perusopetus

– Toiminta järjestetään normaalisti koronasuosituksia noudattaen, ja suositukset kaikessa toiminnassa huomioiden.

Limingan lukio

– Limingan lukio jatkaa lähiopetuksessa.

Etätyösuositus ja etäkokouskäytännöt

– Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

– Hyödynnetään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä työpaikkojen, luottamushenkilötoiminnan ja vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet

– Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Koronarokotukset

Voit lukea koronarokotusten edistymisestä Limingassa tästä linkistä.

Tällä hetkellä koronarokotusaikoja ei voi varata. Lue tarkemmin tästä linkistä.

Limingan kunta viestii tarvittaessa uusista koronatoimista ja niiden vaikutuksista palvelujen järjestämiseen yksityiskohtaisemmin kuntalaisille sekä sidosryhmille eri tiedotuskanavia hyödyntäen.

« Takaisin
Katso kaikki uutiset