Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Työ- ja yrityspalvelut

Työ- ja yrityspalvelut:

Liminka on hyvä paikka yrittää ja omistaa yritys!

Liminka sijaitsee logistisesti erinomaisessa solmukohdassa, sillä kasi- ja nelostie yhtyvät Limingan Haaransillan risteyksessä. Siitä pohjoiseen nelostie jatkuu moottoritienä kohti Oulua ja Limingan Tupoksen kohdalla mitataan noin 5,5 miljoonaa autoa vuodessa. Limingan kohdalla kaikki pohjoisen ja etelän välinen liikenne on vielä moottoritiellä, siellä esim. laskettelukeskuksiin suuntautuva liikenne haarautuu vasta Kajaanin- ja Kuusamontien risteyksissä ja osa matkustajista jatkaa suoraan kohti Rovaniemi/Kemi/Tornio/Kolari/Muonio -akselia.

Kasitie on Limingan kohdalla erittäin aktiivinen ja päivätasolla Liminganportin kohdalla mitataankin jo yli 19 000 ajoneuvon liikennemääriä.

10 000 asukkaan Limingan vieressä sijaitsevat n. 2 000 asukkaan Lumijoki ja vajaan 7 000 asukkaan Tyrnävä. Yhdessä tämä Lakeuden "kolmio" muodostaa siis noin 20 000 asukkaan kokonaisuuden, jossa omalla ostovoimalla on jo merkittävä vaikutus.

Limingan kunta on kaavoittanut erinomaiselle paikalla yritys- ja teollisuustontteja, nimittäin kiivaasti liikennöityjen nelos- ja kasiteiden varteen:

 • Kasitien varressa olevat Sepänkankaan ja Kyllösen alueet tarjoavat erinomaisen sijainnin teollisuustoiminnalle.
 • Liminganportti taas tarjoaa loistavan mahdollisuuden kaupalle ja kasitien vilkkaasta liikenteestä asiakkaiden poimimiselle.
 • Nelostien moottoritieosuuden varrella yrityksille on tarjolla Ankkurilahden yritysalue, jossa jo nyt asioi noin 2,2 miljoonaa asiakasta vuodessa. Alueelle on mahdollista sijoittua niin teollisuuden toimijoiden, kuin kaupan toimijoidenkin.
 • Moottoritien alkukohtaan, Haarasillalle, on suunnitteilla myös suuri kaupan, teollisuuden ja muun yritystoiminnan alue.
 • Lisäksi kunnalla on vanhan nelostien varrella kierrätys-, bio- ja muulle ekologisuuteen tähtäävälle teollisuudelle varattu alue nimeltään Ekokortteli, johon on erilaisten alan yritysten helppo sijoittua.

Liminka sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä Suomen toiseksi vilkkaimmalta lentokentältä. Ouluun matkaa on 20 minuuttia ja Raahen puolisen tuntia. Pyhäjoen uudelle Hanhikiven ydinvoimalaitokselle tulee Limingan keskustasta 75 kilometriä.

Liminka on:

 1. Pohjois-Pohjanmaan muuttovetovoimaisin kunta, 
 2. ikärakenteeltaa Suomen nuorin kunta,
 3. kunta, jossa asuu Suomen 7. parhaiten koulutettu työväestö,
 4. kunta, jossa on Pohjois-Pohjanmaan toiseksi alhaisin työttömyys,
 5. kunta, jossa on yksi Pohjois-Pohjanmaan parhaiten toimivin julkinen terveydenhuolto,
 6. suhteellisella kasvulla mitattuna Suomen kärkikuntia kasvussa 2000-luvulla,
 7. kunta, joka kaavoittaa aktiivisesti omakotitalotontteja palveluiden läheisyyteen,
 8. kunta, jossa on järkevänhintaiset yritystontit,
 9. kunta, joka pyrkii olemaan erittäin yrittäjämyönteinen kunta (viimeisin mittaus 2. sija Pohjois-Pohjanmaan kunnista),
 10. kunta, joka toivottaa kaikki yrittäjät - olemassaolevat ja uudet - lämpimästi tervetulleiksi!

Ota siis rohkeasti yhteyttä tai tule käymään. Liminka - Yrittäjän koti.