Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Työ- ja yrityspalvelut / Avoimet työpaikat / Nuorten kesätyöt

KUNNAN KESÄTYÖT, KESÄSETELIT YRITYKSIIN JA
KESÄYRITTÄJYYSTUKI 4H-YRITYKSEN PERUSTAMISEEN    

 

Liminkalaisten nuorten kesätyöllistäminen
 

Limingan kunta mahdollistaa kesätyönteon yhdelle ikäryhmälle ja tänä vuonna 2005 syntyneille on tarjolla kesätöitä. 

Kesätyötä voi hakea kesäsetelillä yrityksistä, 4H:n kesäyrittäjyys setelillä tai hakemalla kunnan eri toimipisteissä tarjolla olevaa kesätyötä. Kesätyöpaikat on haettava 31.3.2021 klo 20.00 mennessä.

Kun haet kesätyötä, niin käy ensin täyttämässä kyselyn. Kysely ohjaa sinut täyttämään oikean hakemuksen riippuen oletko sitten hakemassa kunnan kesätyöpaikkoja tai kesäsetelillä yritykseen. 

Aloita kesätyön haku tästä: Kesätyön haku (aukeaa 1.3.) 

Tiedustelut: Mika Nieminen p. 044 497 3648 tai sähköpostilla mika.nieminen@liminka.fi

 

KESÄYRITTÄJYYSTUKI 4H-YRITYKSEN PERUSTAMISEEN
Limingan kunta ja 4H-yhdistys yhteistyössä järjestävät mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä kesäyrittäjyystuella, joka on 360 € / nuori.
Tuen saanut nuori perustaa oman yrityksen, jolla hän työllistää itsensä.
Kesäyrittäjät osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämälle yrittäjäkurssille huhtikuussa. Perustamisilmoituksen tehneelle nuorelle Limingan kunta maksaa alkurahoitukseksi 180 € ja kesän loputtua 180 €, kun raportti kesäyrityksestä (myynti vähintään 100 € ja työaika vähintään 60 h) toimitetaan 4H-yhdistykseen. 
Kesäseteli yrityksen perustamiseen täytetään ylhäällä olevan Kesätyö haku linkin kautta.  
Tiedustelut: Anitta Heikkinen p. 0400 803 837
liminka@4h.fi

Hakemukset saat myös Laskeustalon neuvonnasta 3 krs. (palautetaan myös kunnantalon neuvontaan) os. Liminganraitti 10C, 91900 Liminka.

Tiedustelut: Mika Nieminen p. 044 497 3648 tai sähköpostilla mika.nieminen@liminka.fi 

 

Kesäseteli yritykseen

Liminkalainen 2005 syntynyt nuori voi työllistyä yritykseen hyödyntämällä kesäseteliä. Nuori voi käyttää kesäsetelin yrityksessä, yhdistyksessä, järjestössä tai seurassa ja työnantajan ei tarvitse olla liminkalainen. Kesätyöt toteutetaan 7.6.2021-8.8.2021 välisenä aikana. Nuoren työaika on yhteensä 60 h (suositus 6 h/pv ja kesto kaksi viikkoa) ja hänelle maksetaan TES:n mukaista palkkaa, joka on 360-380€. Limingan kunta tukee yrittäjää 300€ ja nuoren työllistävä yritys, yhdistys, järjestö tai seura maksaa 60–80 € osuuden TES:stä riippuen. Työnantaja voi sopia myös pidemmästä nuoren työllistämisajasta, jolloin laskutettava osuus nousee sen mukaan. 

Ohjeet nuorelle

Kun käytät kesätyöpalveluseteliä, niin hae aktiivisesti työpaikkoja eri työnantajilta.

 • Sovi työtehtävistä ja työn ajankohdasta työpaikan edustajan kanssa ja täyttäkää tämä lomake yhdessä.
 • Kesätyön haku päättyy 31.3.2021 ja toimita siihen mennessä seteli Limingan 4H-yhdistykselle.
 • Kesätyöseteli toimitetaan täytettynä postitse tai sähköisesti:
  • postiosoite Limingan 4H-yhdistys, Liminganraitti 5, 91900 Liminka
  • sähköpostiosoite liminka@4h.fi
  • käyntiosoite Limingan Kirjasto, Liminganraitti 5, 91900 Liminka
  • postilaatikko on Meijerintien varressa.

 

Ohjeet kesäsetelityöpalvelun ostajalle                            

Lomakkeella sitoudutte ostamaan siinä mainitun nuoren suorittamaa työpalvelua vähintään 60 h (suositus 6 h/pv, vähintään kaksi viikkoa) Limingan 4H-yhdistykseltä 7.6.-8.8.2021 välisenä aikana. Nuori on työsuhteessa Limingan 4H-yhdistykseen ja nuoren työsuhteeseen sovelletaan työtehtävien mukaista työehtosopimusta. Tilaajan ja nuoren allekirjoittama tuntilista toimitetaan 4H-yhdistykselle heti työpalvelutilauksen päätyttyä. Limingan 4H-yhdistys maksaa tuntilistan tietojen mukaisesti palkan nuorelle ja laskuttaa työpalvelun tilaajalta kesäsetelin arvon (300€) ylittävän osuuden nuoren palkkakuluista.

Työpalvelun ostajan tulee perehtyä nuoria työntekijöitä koskevaan lakiin ja noudattaa sitä Laki nuorista työntekijöistä 998/1993 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®. Alla laista poimittu merkittävimmät kohdat:

- Nuoren työntekijän työaika ei saa ylittää yhdeksää tuntia vuorokaudessa eikä 48 tuntia viikossa.

- Viisitoista vuotta täyttäneen henkilön työaika on sijoitettava kello 6:n ja 22:n väliseen aikaan.

- Päivittäiset ruoka- ja kahvitauot järjestettävä. Viisitoista vuotta täyttäneelle henkilölle on annettava vähintään 12 tuntia kestävä keskeytymätön lepoaika vuorokaudessa ja vähintään 38 tuntia kestävä viikoittainen vapaa-aika keskeytymättömänä.

- Työnantajan on huolehdittava siitä, ettei työ ole nuoren työntekijän ruumiilliselle tai henkiselle kehitykselle vahingoksi ja ettei se vaadi suurempaa ponnistusta tai vastuuta kuin hänen ikäänsä ja voimiinsa nähden on kohtuullista.

Tämän asetuksen vuoksi esimerkiksi ruohonleikkurin tai muun koneen kanssa työskentelevän nuoren tulee olla täyttänyt 16-vuotta ja heistä jokaisesta täytyy tehdä ilmoitus Aluehallintovirastoon. Lomake löytyy 7a9dab76-0804-48b0-b9f3-708bd663e572 (tyosuojelu.fi) ja lähetämme sen kesäsetelipäätöksen yhteydessä tarvittaessa täytettäväksi työn tilaajalle. Lomake palautetaan Limingan 4H-yhdistykseen (liminka@4h.fi), joka edelleen lähettää ne Aviin.

Kattava esimerkkiluettelo vaaralliseksi luokitelluista töistä löytyy Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille… 188/2012 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®