Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Työ- ja yrityspalvelut / Koranaepidemia - tietoa yrittäjille

Yrittäjille apua koronatilanteesta johtuviin vaikeuksiin

Koronapandemia koettelee yrittäjiä monin tavoin. Useat organisaatiot voivat auttaa yrittäjiä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Olemme kasanneet yhteen eri toimijoiden materiaaleja, ohjeistuksia sekä tukimahdollisuuksia, jotka voivat auttaa yrittäjää tässä vaikeassa tilanteessa. 

 

Limingan kunnan palvelut

Limingan kunnan elinvoimapalvelut työskentelevät yrittäjien hyväksi myös koronapandemian aikana. Olemme siirtyneet hallituksen linjausten mukaisesti pääosin etätyöhön, mutta meidät tavoittaa sähköpostilla, puhelimitse ja whatsappilla kuten ennenkin. Otamme vastaan asiakkaita paikan päällä tai etänä - aina asiakkaan toiveen mukaisesti.

 

Elinkeinopalvelut

Limingan elinkeino- ja uusyrityspalvelut toimivat normaalisti. Mikäli tarvitset juttukaveria tai vaikkapa ideointiapua uusien palveluiden toteuttamiseksi koronaepidemian aikaan, autamme mielellämme!

Ole rohkeasti yhteydessä:
Elinkeinopäällikkö Teemu Haapala, teemu.haapala@liminka.fi tai 044 577 9037 (myös whatsapp)
Yritys- ja sijoittumisasiantuntija Kaj Sartorisio, kaj.sartorisio@liminka.fi 040 669 4876

 

Työllisyyspalvelut

Limingan kunnan työllisyyspalvelut tukee yrittäjiä ja muita työnantajia rekrytointeihin liittyvissä asioissa normaalisti myös koronapandemian aikana. Kaikissa työllistämiseen, palkkatuen hakemiseen ja maksatuksiin, sekä kuntalisään liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä henkilökuntaamme. Voit tavata työllisyysvastaavan tai työhönvalmentajan Lakeustalossa, tai tulemme paikan päälle.

Ole yhteydessä työllisyyspalveluihin:
Annukka Hanni-Niemikorpi, annukka.hanni-niemikorpi@liminka.fi tai 050 5756 995
Olli-Ville Rajala, olli-ville.rajala@liminka.fi tai 040 3525 894

Hankkeet

Elinvoimapalveluissa työskentelevät hankeasiantuntijat ovat yrittäjien tukena myös koronatilanteessa. Autamme sinua niin olemassa olevien hankkeiden (investoinnit, kehittämishankkeet, yritysryhmät) kuin uusien hankkeiden mietinnässä - olipa se sitten rahoituskanavan etsimistä, hakemuksen laatimista tai jotain muuta!

Autamme myös mielellämme esimerkiksi Business Finlandin liiketoiminan kehitysrahoitus häiriötilanteessa -rahoitukseen, ELY-keskuksen yritysrahoitukseen sekä Nouseva Rannikkoseudun rahoitukseen liittyvissä selvittelyissä ja hakemisessa. Suorat linkit eri rahottajien sivuille löydät alta. 

Ole rohkeasti yhteydessä hankeasiantuntijoihin:
Laura Kelhä, laura.kelha@liminka.fi tai 050 309 3868
Kaisa Uusimäki, kaisa.uusimaki@liminka.fi tai 040 193 9166

 

Yrittäjien uutiskirje

Limingan kunta julkaisee yrittäjien uutiskirjettä. Uutiskirjeessä pyrimme erityisesti koronapandemian aikana tuoda esille yrittäjille ajankohtaisia asioita. Laitathan uutiskirjeen tilaukseen!

Uutiskirjeen pääset tilaamaan täältä: https://limingankehitys.fi/ (sivun alareunassa)

Limingan Yrittäjät ovat yrittäjän tukena

Me Limingan Yrittäjät haluamme olla kaikki toistemme tukena, eikä niin pientä huolta ole, ettei siitä kannattaisi puhua. Olemme koonneet keskuudestamme tiimin yrittäjiä ja yhteistyökumppaneita. Meitä voi lähestyä ehdottomalla luottamuksella, jopa sellaisten yrityksen haasteiden kanssa, jotka tuntuvat merkityksettömiltä tässä hetkessä.

Voit soittaa kenelle vain meistä, olemme valmiita auttamaan oikeiden kanavien löytämisessä tai pelkästään kuuntelemaan ja keskustelemaan. Kukaan ei saa jäädä nyt ilman kuuntelijaa tai apua!
 • Nieminen Janne – Sikla Oy, puh. 044 534 0543
 • Syrjäpalo Mika – Kuljetusliike Syrjäpalo Oy, puh. 050 087 5456
 • Tuomikoski Joonas – Lakeuden koneasema, puh. 040 733 1446
 • Ahola Tuomas – Volter Oy, puh. 040 043 6630
 • Riikonen Jussi – Videcam Oy, PPY pj, puh. 040 310 0501
 • Ojamaa Heli - Toimivax Oy, puh. 040 068 0956
 • Pesämaa Riikka – Pikku Riikka, puh. 050 395 5905
 • Välikangas Veli-Matti – VMV Yhtiöt, puh. 040 068 0888
 • Keisu Aki, Keisu Invest, puh  050 576 1995
 • Rautio Minna -Limingan Yrittäjät pj, puh. 040 717 7612
 • Kujala Esko – Nordea, yksikönjohtaja, puh. 050 588 4786
 • Ruottinen Pirjo – OP Liminka, asiakkuusjohtaja, puh. 050 314 1129

 

Yritysten rahoitus koronatilanteessa

Työ- ja elinkeinoministeriö on koostanut yhteen toimintaohjeita yrityksille koronavirustilanteeseen. Ohjeet löydät täältä: https://tem.fi/koronavirus/toimintaohjeita-yrityksilleTEM:nsivuilla seurataan koronaviruksen vaikutuksia yrityksiin, työllisyyteen, kuluttajiin ja huoltovarmuuteen. Täältä puolestaan pääset TEM:n tiedotteisiin

valtioneuvosto

 

 

 • Business Finland on avannut 19.3. kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Rahoituksen avulla yritykset voivat selvittää ja suunnitella uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja ja tuotannon sekä työn tekemisen tapojen uudelleenorganisoimista koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Business Finlandin liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteessa.

 

 • Jos sinulla on käynnissä Business Finlandin projekti, voit lyhentää sen sisällön ja kustannusten raportointiväliä eli käytännössä yritys voi saada maksatusta projektin kustannuksista nopeammin. Lainoihin voi saada lyhennysvapaata. 


 • ELY-keskusten rahoitushaku yrityksille (1-5 htv työllistävät yritykset)  koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa (avautuu 31.3.2020 ELY-keskusten verkkosivuilla). Tutustu ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustukseen koronavirusepidemiasta aiheutuneissa markkina- ja tuotantohäiriöissä. Yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv.

 • Jos sinulla on käynnissä ELY-keskuksen kehittämisavustuksella rahoitettu hanke, ota ensin yhteyttä ELY–keskukseen tarkempien ohjeiden saamiseksi. ELY-keskus suhtautuu myönteisesti käynnissä olevien yrityksen kehittämisavustuksella rahoitettujen hankkeiden toteuttamisaikaan ja sisältöön liittyviin muutoksiin. Esimerkiksi kehittämishankkeen peruuntuneen matkan kustannukset ovat hyväksyttäviä siltä osin, kun korvausta ei muualta voi hakea tai matkaa ei voida siirtää. Samoin hyväksyttäviä ovat erilaisten peruutettujen tilaisuuksien osallistumismaksut, jos ne jäävät rahoituksen saajan lopulliseksi kustannukseksi. Tarkemmin löydät ELY-keskuksen antamasta tuesta ja avusta tietoa täältä (Uutiset 2020).

 

 

 • Nousevan Rannikkoseudun Yritys Leader -rahoitus. Hakijana voi olla 1-2 htv:tä työllistävä (myös yrittäjä lasketaan mukaan) mikroyritys, joka toimii Nouseva Rannikkoseutu ry:n alueella (Hailuoto, Liminka, Lumijoki, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Tyrnävä).Tukea myönnetään maksimissaan 750 euroa per yrittäjä. Tuen osuus kehittämiseen (ostopalvelut) 80 % ja investointeihin (hankinnat) 50 %. Näin ollen maksimituen voi saada kehittämisessä 937,50 euron kustannusarviolla ja hankinnoissa 1 500 euron kustannusarviolla. 

 

Muita toimijoita ja ohjeita yrittäjien tueksi