Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Limingan tapahtumat / Näyttelyitä Limingassa

Näyttelyitä Limingassa 2019

Syyskuu

2.9.–30.9. Ilari Pätilä: Jääkauden veteraanit -näyttely Liminganlahdella

Liminganlahdella nykyään esiintyvät lintulajit olivat jo olemassa viime jääkausien aikana, joten nämä linnut varsin suurella todennäköisyydellä kohtasivat useita jääkauden jättiläisiä, kuten mammutteja, villasarvikuonoja sekä luolaleijonia. Samalla nämä suuret eläimet pitivät laajaa mammuttiaroa yllä muille eläimille, kuten linnuille. Jääkausien loputtua useimmat jättiläiset hävisivät, mutta useimmat linnut selvisivät. Näyttelyn avulla voimme kurkistaa menneisyyteen, ja pohtia kuinka nykyisin elävät lintulajit elivät jättiläisten keskellä. Kenties jääkausia kestäneiltä veteraaneilta voisi oppia jotain.
Ilari Pätilä on 20-vuotias Oululainen, joka opiskelee nykyisin geologiaa Helsingin yliopistossa. Linnut, muinainen elämä, sekä niiden piirtäminen on aina ollut hänelle valtava kiinnostuksen kohde, ja näiden kolmen laittaminen yhteen on ”kerta kaikkiaan maagista”. Ja mikä sen parempi kuin sijoittaa kuvat Liminganlahdelle, joka on Ilarin suosikkeja lintupaikkojen joukossa.
Liminganlahden Luontokeskus avoinna joka päivä klo 10–18.
Liminganlahden Luontokeskus, Rantakurvi 6, 91900 Liminka

Lokakuu 

1.31.10. Helena Tornbergin taidenäyttely Limingan kirjastossa: Taivas vaihtaa väriä uskallan elää

Helena Tornbergin taidenäyttely " Taivas vaihtaa väriä- uskallan elää" Limingan kirjastossa 1.31.10. Näyttelyyn tulee maalauksia, valokuvia, aforismipiirustuksia, kantaa ottavia julisteita, installaatiota ja pienimuotoista sisustustaidetta.
Helena Tornbergilla on taiteentekemisessä tarve aukaista tunnevirtoja, fiilistellä , oivaltaa uutta ja jopa "syväkoodata" kohtaamisia luonnon ja ihmisten kanssa.
Avoinna kirjaston aukioloaikoina ma-to 11-19, pe 10-16.
Limingan kirjasto, Liminganraitti 5, Liminka