Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Varhaiskasvatus ja koulutus / Lakeuden kansalaisopisto / Ilmoittautuminen, opiskelu ja maksut

OPINTO-OHJELMA LUKUVUONNA 2016-2017

Ohjelma kattaa sekä syys- että kevätlukukauden.

Seuraa kotisivujamme, sieltä löydät ajantasatietoa!

Kaikki piirit/kurssit käynnistyvät 14.9. alkavalla viikolla ellei ohjelmassa erikseen toisin mainita.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2016 - opintoihin alkaa tiistaina 29.8.2016 klo 9.00.

Kevään 2016 lyhytkursseille ilmoittautuminen alkaa 12.12 2016 Klo 9.00.

Ilmoittaudu ennakkoon haluamallesi kurssille osoitteessa www.opistopalvelut.fi/liminka. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä sähköiseen tietojärjestelmään. Suosittelemme ensisijaisesti ilmoittautumaan internetin kautta. Puhelimitse ilmoittautumisia otetaan vastaan  p. 050 318 2089. Emme ota ilmoittautumisia sähköpostilla, teksti- tai vastaajaviestillä.

Huom! Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu varalle, sillä peruutuksia voi tulla kurssille.

Opistolla ei ole enää ”kolmen kerran tutustumismahdollisuutta” – kaikkien on siis ilmoittauduttava, ts. kursseilla ei voi käydä lukukausien alussa ilmaiseksi ”tutustumassa”.

Pianopiirien osalta noudatamme lisäksi seuraavia yleisiä periaatteita, ellei ohjelmassa toisin mainita: vanhat opiskelijat voivat jatkaa opintojaan ja uusia otetaan paikkojen vapautuessa, mutta jokaisen (vanha/uusi) on ilmoittauduttava opettajalle erikseen joka vuosi; saatua paikkaa ei voi luovuttaa perheen sisällä; samasta perheestä enintään 2 lasta.

Kurssien toteutuminen

Kurssi alkaa, mikäli kurssilla on 7 ilmoittautunutta opiskelijaa. Kursseista ei lähetetä ilmoittautuneille informaatiota ennen kurssin alkamista. Opistosta otetaan yhteyttä vain, mikäli kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelupaikan varasijalta. Kurssimuutoksista ilmoitamme pääsääntöisesti tekstiviestillä.

Kurssimaksut

Maksut ovat kurssikohtaisia ja määräytyvät tuntimäärän ja kustannusten perusteella. Kurssimaksujen lisäksi voidaan periä erillinen materiaalimaksu.

Kurssien peruuttaminen ja maksujen palauttaminen

Ilmoittautuminen on aina sitova. Opiskelija voi perua varatun paikan veloituksetta 5 vrk ennen kurssin alkamista. Mikäli opiskelija ei peru varaamaansa kurssipaikkaa, peritään koko kurssimaksu. Kurssimaksuja ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää kurssin. Mikäli opiskelija ilmoittautuu koko lukuvuoden kestävälle kurssille syyslukukauden aikana, veloitetaan kurssimaksu koko lukuvuodelta. Mikäli opiskelija ilmoittautuu koko lukuvuoden kestävälle kurssille kevätlukukaudella, veloitetaan kurssimaksuna puolet koko lukuvuoden kurssimaksusta. Lyhytkursseista maksetaan aina koko kurssimaksu. Mikäli koko lukuvuoden kestävä opintoryhmä joudutaan lakkauttamaan syyslukukaudella alhaisen opiskelijamäärän vuoksi, kurssimaksusta palautetaan puolet. Mikäli ryhmä lakkautetaan kevätlukukaudella, kurssimaksua ei palauteta. Vain syys- tai kevät lukukauden kestävillä kursseilla tai lyhytkursseilla maksuja ei palauteta, mikäli kurssi joudutaan keskeyttämään. Opettajasta johtuvat tuntien peruuntumiset korvataan. Kurssimaksut palautetaan ainoastaan, mikäli kurssia ei aloiteta ja opiskelija on ehtinyt maksaa kurssimaksun. Kansalaisopisto voi evätä henkilön opiskeluoikeuden seuraavalle lukuvuodelle, mikäli hänellä on maksamattomia kurssimaksuja aiemmilta lukuvuosilta.

Kansalaisopistossa on lukuvuonna 2016-2017 käytössä seuraavat maksuetuudet 

Lakeuden kansalaisopistossa on käytössä opintoseteli, jolla voi osallistua kaikkiin opistossa järjestettyihin piireihin ja kursseihin lukukauden aikana opiston toiminta-alueella. Opintosetelin hinta on 150 €/lukuvuosi (ei kata materiaalimaksuja). Kortti on hankittava erikseen sekä syys- että kevätlukukaudeksi.

Työttömien opintokortti on 30,00 €/lukuvuosi ja kortin saa todistamalla työttömyytensä. (ei kata materiaalimaksuja) Kortilla voi osallistua kaikkiin opiston kursseihin lukuvuoden aikana. Kortti on hankittava erikseen sekä syys- että kevätlukukaudeksi.

Kortti näytetään opettajalle kunkin piirin ja kurssin alkaessa.

Tällaisen "ahkeran opiskelijan ja työttömien opintokortin voi lunastaa:

  • Limingassa opiston toimistosta p. 050–318 2089
  • Tekstiilityön opettajalta Päivi Miettinen
  • Tyrnävällä palvelupiste sentraalista kunnantalolta
  • Lumijoella kunnantalolta tai kirjastosta niiden aukioloaikoina.

Opiskelijan tulee itse anoa kansalaisopistolta mahdollista maksuetuutta. Kansalaisopisto ei ole velvollinen palauttamaan jälkikäteen maksuja, jotka ovat johtuneet maksuetuuden käyttämättä jättämisestä.