Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Varhaiskasvatus ja koulutus / Lukio / Opiskelun tukipalvelut

Opiskelijan tukipalvelut

Opintotuki

Lukion opiskelija voi saada opintotukena opintorahaa, asumislisää ja valtion takaamaa opintolainaa. Opintorahaa voidaan myöntää 17 vuotta täyttäneelle. Opiskelijan omat ja vanhempien yhteenlasketut tulot vaikuttavat myöntämiseen. KELA:n sivulla voit käydä laskemassa mahdollisuutesi opintorahaan. KELA:n opintotukiasiat hoituvat myös koulusihteerin kautta.

Koulumatkatuet

KELA:n koulumatkatuki

Lukiolainen voi saada koulumatkatukea. Kun koulumatka yhteen suuntaan ylittää 10 km, KELA tukee koulumatkaa korvaamalla seutulipun hinnasta noin puolet. Omavastuuosuus on 43 euroa.

Koulumatkatukea maksetaan todellisten opiskelukuukausien ajalta. Kuukaudessa tulee olla vähintään 18 koulupäivää, jotta koulumatkatukea maksetaan.

Koulumatkatuen saaminen edellyttää, että opiskelija ostaa kuukautta vastaavalle ajalle halvimman mahdollisen lipun. 

Opiskelija täyttää syksyllä koulun alkaessa KELA:n sivulta tulostettavan koulumatkatukihakemuksen. Hakemus jätetään koulun kansliaan, josta annetaan ostotodistus. Ostotodistuksella voit ostaa linja-autolipun Matkahuollon lipunmyynnistä koulumatkatuella alennettuun hintaan tai Waltti-liikenteen lipun kaupunkien palvelupisteistä. Lipun voi ostaa jo ennen koulun alkua ja välttää ensimmäisten koulupäivien ruuhkat lipunmyyntipisteissä.

Avun saaminen

Voit ottaa yhteyttä opiskelijahuollon jäseniin ja muihin terveydenhuollon asiantuntijoihin joko suoraan tai opon kautta.

Koulukuraattori Anne Nurmi
p. 044 497 3638, työpiste Liminganlahden yhtenäiskoulun tiloissa

Koulukuraattori Tanja Tuorila
p. 050 576 3422, työpiste Tupoksen yhtenäiskoulun tiloissa Tarvittaessa kuraattorit voivat vastaanottaa opiskelijoita myös Limingan lukion tiloissa.

Terveydenhoitaja Maija Norrback
p. 044 497 3703, ma-pe klo 12.00-13.00

Psykiatrinen sairaanhoitaja Kaarina Mattila
p. 044 497 3678, ma-pe klo 12.00-13.00

Koulupsykologi Heli Hamari
p. 050 412 2120

Psykologi Laila Vainio
Psykologi Mia Tenkula

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja ja psykologit ottavat vastaan terveyskeskuksessa.

 

Kysyppä!

Kunnan koulukuraattoreille ja koulupsykologille voit jättää myös nimettömästi kysymyksiä, joihin pyritään vastaamaan viikon sisällä. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan alla olevalla sivulla, jolloin muutkin oppilaat ja opiskelijat voivat saada niistä apua ja tukea. Kysyä voit esimerkiksi koulunkäyntiin, kaveriasioihin, jaksamiseen tai muihin itseäsi mietityttäviin asioihin liittyen.

Ethän mainitse kysymyksessä nimeäsi, yhteystietojasi tai muita tunnistettavia tietoja itsestäsi. Otathan kiireellisissä asioissa aina suoraan yhteyttä oppilashuollon henkilöstöön. 

Kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyslomake

Vastaukset esitettyihin kysymyksiin