Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Varhaiskasvatus ja koulutus / Lukio / Opiskelun tukipalvelut

Opiskelijan tukipalvelut

Opintotuki

Lukion opiskelija voi saada opintotukena opintorahaa, asumislisää ja valtion takaamaa opintolainaa. Opintorahaa voidaan myöntää 17 vuotta täyttäneelle. Opiskelijan omat ja vanhempien yhteenlasketut tulot vaikuttavat myöntämiseen. KELA:n sivulla voit käydä laskemassa mahdollisuutesi opintorahaan.

KELA:n koulumatkatuki

Lukiolainen voi saada koulumatkatukea, kun
- yhdensuuntainen koulumatka asunnolta oppilaitokseen on vähintään 10 km
- koulumatkojesi kustannukset ovat yli 54 e/kk (ei koske Waltti-liikennettä).

Koulumatkatukea maksetaan todellisten opiskelukuukausien ajalta. Kuukaudessa tulee olla vähintään 18 koulupäivää, jotta koulumatkatukea maksetaan.

Koulumatkatuen saaminen edellyttää, että opiskelija ostaa kuukautta vastaavalle ajalle halvimman mahdollisen lipun. 

Opiskelija täyttää syksyllä koulun alkaessa KELA:n sivulta tulostettavan koulumatkatukihakemuksen. Hakemus jätetään koulun kansliaan, josta annetaan ostotodistus. Ostotodistuksella voit ostaa linja-autolipun Matkahuollon lipunmyynnistä koulumatkatuella alennettuun hintaan tai Waltti-liikenteen lipun Oulu10-palvelupisteestä. Lipun voi ostaa jo ennen koulun alkua ja välttää ensimmäisten koulupäivien ruuhkat lipunmyyntipisteissä.

Avun saaminen

Voit ottaa yhteyttä opiskelijahuollon jäseniin ja muihin terveydenhuollon asiantuntijoihin joko suoraan tai opon kautta.

Koulukuraattori Ulla Elsilä
p. 040 482 0153

 

Terveydenhoitaja Paula Laurila
p. 044 497 3702, puhelintunti ma-ke klo 12.00-13.00

Terveydenhoitaja ottaa vastaan terveyskeskuksessa.

Koulupsykologi Teemu Kallio p. 040 352 7383

Koulupsylogi ottaa vastaan lukiolla.

 

 

Kysyppä!

Kunnan koulukuraattoreille ja koulupsykologille voit jättää myös nimettömästi kysymyksiä, joihin pyritään vastaamaan viikon sisällä. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan alla olevalla sivulla, jolloin muutkin oppilaat ja opiskelijat voivat saada niistä apua ja tukea. Kysyä voit esimerkiksi koulunkäyntiin, kaveriasioihin, jaksamiseen tai muihin itseäsi mietityttäviin asioihin liittyen.

Ethän mainitse kysymyksessä nimeäsi, yhteystietojasi tai muita tunnistettavia tietoja itsestäsi. Otathan kiireellisissä asioissa aina suoraan yhteyttä oppilashuollon henkilöstöön. 

Kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyslomake

Vastaukset esitettyihin kysymyksiin