Ilmoitustaulu | Palaute | Sähköinen asiointi | Yhteystiedot
Liminka
Valikko
Etusivu / Varhaiskasvatus ja koulutus / Perusopetus / Ojanperän koulu / Koulukirjasto

Näin suoritat lukudiplomin

Vanhemmille:

Lukudiplomi on uudistunut kesällä 2018. Lukudiplomin suorittaminen on pyritty tekemään helpommaksi niin opetushenkilökunnalle, lapsille kuin kodeillekin.

Lukudiplomikirjat löytyvät uudistuneilta kirjalistoiltamme jokaiselle alakoulun luokka-asteelle. Kirjalistoilta lapset voivat valita kirjastohenkilökunnan suosittelemia ja valitsemia kirjoja, mutta kirja voi olla myös vapaavalintainen.

Kirjalistat löytyvät kirjastosta, kirjaston internetsivuilta sekä Kirjakärppä-sovelluksesta. Sovellus tulee ladattavaksi syyskuun 2018 aikana Play Storeen ja App Storeen.

Lukudiplomin suorittaakseen tulee lukea tai kuunnella 5 kirjaa sekä suorittaa jokaisesta kirjasta tehtävä. Uudistusten myötä tehtävät voidaan suorittaa joko koulun sähköisessä oppimisympäristössä tai perinteisenä paperiversiona.  Jokaisella koululaisella on omat henkilökohtaiset tunnukset, joilla he pääsevät kirjautumaan oppimisympäristöön niin kotona kuin koulussakin.

Opettajat jakavat lukudiplomitodistukset keväällä niille oppilaille, jotka lukudiplomin ovat suorittaneet.

Kirjaston henkilökunta auttaa ja opastaa mielellään.

Toivomme iloisia hetkiä kirjojen parissa ja toivottavasti yhdessä saamme innostettua entistä useamman lapsen lukemisen pariin!

Lukudiplomi-esite