Rokotetta pistetään käsivarteen.

Koronarokotuksia 12−16-vuotiaille myös Limingassa – ”Hienoa, että nyt nuoretkin saavat mahdollisuuden rokotuksiin”

Koronatapausten määrä Pohjois-Pohjanmaalla on viime viikkojen aikana kasvanut. Tautitapauksia on todettu myös Limingassa rauhallisen kesäjakson jälkeen, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

– Kahden viikon aikana Limingassa on todettu 13 tautitapausta ja altistuskaranteenissa on tällä hetkellä useampi kymmenen liminkalaista. Tapauksia on todettu eniten 20−35-vuotiaiden ikäryhmässä, mutta satunnaisia tartuntoja on myös nuoremmilla.

Tästä päivästä lähtien myös liminkalaiset 12 vuotta täyttäneet voivat varata koronarokotusajan. Suomen koronarokotusjärjestyksestä on päättänyt valtioneuvosto.

– 12−14-vuotiaat tarvitsevat yksin rokotuksille tullessaan lupalapun kotoa. 15 vuotta täyttänyt ei erillistä lupaa huoltajiltaan tarvitse. Myöhemmin rokotuksia järjestetään nuorille mahdollisesti myös kouluterveydenhuollon kautta.

Lupakaavake löytyy tästä linkistä. Rokotusaikoja Lakeustalon alakerrassa toimivaan rokotuspisteeseen on saanut hyvin.

– Hienoa, että nyt nuoretkin saavat mahdollisuuden rokotuksiin. Myös nuoret aikuiset ovat alkaneet lisääntyvästi hakeutua rokotuksiin, koska on puhuttu paljon mahdollisista eduista, joita kahden rokotuksen antama suoja tuo, esimerkiksi matkustusta ajatellen.

Myös toisen rokotteen saaminen nopeammalla aikataululla on mahdollista Limingassa.

– Ne, joilla ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa, saavat aikaistaa rokoteaikaansa.

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt jälleen koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen, joten maskisuositus palaa niin julkisiin tiloihin kuin kouluihinkin. Asiasta tiedotetaan koululaisia ja heidän perheitään Wilma-viestillä.

Ro­ko­tus­paik­ka­na toi­mii La­keus­ta­lon 1. ker­ros osoit­tees­sa Li­min­gan­rait­ti 10 C. Ro­ko­tu­sa­jat vain ajan­va­rauk­sel­la nu­me­ros­ta 08 5587 3890.

Mikäli sinulla on kysyttävää nuorten koronarokotuksista, THL järjestää torstaina 12.8. klo 17.30 alkaen webinaarin aiheeseen liittyen. Lisätietoa saat tästä linkistä.

 

Uutista päivitetty 10.8. klo 16.12: Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen, joten maskisuositus palaa niin julkisiin tiloihin kuin kouluihinkin. Asiasta tiedotetaan koululaisia ja heidän perheitään Wilma-viestillä.