Museot

Museoalue avoinna kesällä 2022:
9.8.-2.9. ti-pe 12-17

Pääsymaksu yli 12-vuotiailta 2 €.

Avaamme museoalueen jälleen keväällä 2023 touko-kesäkuussa.

Muistokoti Aappola, valkoinen kaksikerroksinen huvila.

Muistokoti Aappola
Aappola on liminkalaissyntyisen oopperalaulaja ja laulupedagogi Abraham Ojanperän (1856-1916) museoksi muutettu huvila ja koti.

Muistokoti Aappola
Vanha kivikoulu, jossa sijaitsee Vilho Lampi -museo.

Vilho Lampi -museo
Taidemaalari Vilho Lammen (1898–1936) tuotantoa esittelevä näyttely on perustettu v. 1868 rakennettuun Pohjois-Suomen vanhimpaan kansakoulurakennukseen.

Vilho Lampi -museo
Vanhat kiesit kuvattuna kotiseutumuseon perinnehallissa.

Kotiseutumuseo
Kotiseutumuseon rakennuksista löytyy Limingan historiaan, maatalouteen ja varsinkin niittyviljelyyn liittyvää esineistöä.

Kotiseutumuseo

Museopalvelut

Limingan museoalue on osa Limingan Rantaa, kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisema-aluekokonaisuutta Liminganjoen varrella.
Vilho Lampi museo 
Liminkalainen taidemaalari Vilho Lampi (1898 -1936) on yksi suomalaisen taidehistorian merkkihenkilöistä. Hänen oman kotimuseonsa pysyvässä näyttelyssä on esillä Lammen lyhyen, mutta kiihkeän taiteilijauran kaikilta aikakausilta. 
Muistokoti Aappola
Liminkalaisen oopperalaulajan ja suomalaisen laulutaiteen alkuaikojen merkittävimmän pedagogin Abraham Ojanperän (1856 – 1916) muistokoti. Uudistettuun näyttelytilaan on koottu esineistöä elämästä ja taiteesta täydestä sydämestään nauttineen Ojanperän koko värikkään elämän varrelta. 
Kotiseutumuseoa on Limingan historiaan, maatalouteen ja varsinkin niittyviljelyyn liittyvää esineistöä.