Nuorten kesätyöt

Nuorten kesätyö

Limingan kunta tarjoaa kesäisin liminkalaisille koululaisille noin 240 kesätyöpaikkaa kunnan eri yksiköissä. Työjakso kestää pääasiassa 2 viikkoa, työaika 6 h/pv. Palkka 360 €/2 viikkoa. Kesätyöntekijöitä sijoitetaan mm. puutarha-, siivous-, keittiö-, opastus- ja ohjaustehtäviin sekä avustaviin tehtäviin päiväkoti- ja vanhustyöhön.
Lisäksi Limingan kunta tukee yrityksiä liminkalaisten nuorten työllistämisessä. Tuki on 300 €, työaika vähintään 2 viikkoa. Nuorelle käteen jäävä nettopalkka on oltava vähintään 360€.
16-vuotias nuori, voit siis valita kesätyösi joko kunnalta tai yrityksestä.
Kesätyöpaikkaa haetaan vuosittain maaliskuussa ja hakemuksen voi täyttää sähköisesti. Kesäseteliä hetaan vuosittain maaliskuussa ja lomakkeen voi tulostaa kunnan nettisivuilta. Lomakkeita saa myös kunnanvirastolta kesätyöpaikkojen hakuaikana.

Limingan kunta mahdollistaa kesätyönteon yhdelle ikäryhmälle (tänä vuonna 2006 syntyneille)

Kesätyötä voi hakea kesäsetelillä yrityksistä tai 4H:n kesäyrittäjyyssetelillä tai hakemalla kunnan eri toimipisteissä tarjolla olevaa kesätyötä. Kesätyöpaikat on haettava  1.2-14.3.2022 klo 20.00 mennessä.

Limingan kunta tarjoaa kesätyöpaikkoja kunnan eri yksiköissä. Työjakso kestää pääasiassa 2 viikkoa, työaika 6 h/pv. Palkka 360 €/2 viikkoa. Kesätyöntekijöitä sijoitetaan mm. puutarha-, siivous-, keittiö-, opastus- ja ohjaustehtäviin sekä avustaviin tehtäviin päiväkoti- ja vanhustyöhön.

Kun haet kesätyötä, niin käy ensin täyttämässä kysely. Kysely ohjaa sinut täyttämään oikean hakemuksen riippuen siitä, oletko hakemassa kunnan kesätyöpaikkoja vai hakemassa töihin kesäsetelillä yritykseen.

Aloita kesätyönhaku tästä: Kesätyön haku (aukeaa 1.2.2022 ja päättyy 14.3.2022) Tiedustelut nuorisopalvelupäälliköltä tästä linkistä.

Kesäpalveluseteli yritykseen

Liminkalainen 2006 syntynyt nuori voi työllistyä yritykseen hyödyntämällä kesäseteliä. Nuori voi käyttää kesäsetelin yrityksessä, yhdistyksessä, järjestössä tai seurassa ja työnantajan ei tarvitse olla liminkalainen. Kesätyöt toteutetaan 6.6.2022-8.8.2022 välisenä aikana. Nuoren työaika on yhteensä 60 h (suositus 6 h/pv ja kesto kaksi viikkoa) ja hänelle maksetaan TTT:n mukaista palkkaa, joka on 360-380 euroa plus mahdolliset työaikalisät. Limingan kunta tukee yrittäjää 300 eurolla ja nuoren työllistävä yritys, yhdistys, järjestö tai seura maksaa noin sen ylittävän osuuden palkkakustannuksista. Työnantaja voi sopia myös pidemmästä nuoren työllistämisajasta, jolloin laskutettava osuus nousee sen mukaan.

Kestyöpalveluseteli löydät tästä linkistä.

Ohjeet nuorelle

Kun käytät kesätyöpalveluseteliä, niin hae aktiivisesti työpaikkoja eri työnantajilta.

  • Käy ilmoittautumassa kesätyön hakijaksi Kesätyön haku ja tulosta sen jälkeen kesätyöpalveluseteli.
  • Sovi työtehtävistä ja työn ajankohdasta työpaikan edustajan kanssa ja täyttäkää kesätyöpalveluseteli yhdessä.
  • Kesätyön haku päättyy 14.3.2022 ja toimita siihen mennessä seteli Limingan 4H-yhdistykselle.
  • Kesätyöseteli toimitetaan täytettynä postitse tai sähköisesti:

Postiosoite (postilaatikko Meijerintien varressa): Limingan 4H-yhdistys, Liminganraitti 5, 91900 Liminka, sähköpostiosoite: liminka@4h.fi
Käyntiosoite: Limingan Kirjasto, Liminganraitti 5, 91900 Liminka

Ohjeet kesäsetelityöpalvelun ostajalle                            

Lomakkeella sitoudutte ostamaan siinä mainitun nuoren suorittamaa työpalvelua vähintään 60 h (suositus 6 h/pv, vähintään kaksi viikkoa) Limingan 4H-yhdistykseltä 6.6-8.8.2022 välisenä aikana. Nuori on työsuhteessa Limingan 4H-yhdistykseen ja nuoren työsuhteeseen sovelletaan työtehtävien mukaista työehtosopimusta. Tilaajan ja nuoren allekirjoittama tuntilista toimitetaan 4H-yhdistykselle heti työpalvelutilauksen päätyttyä. Limingan 4H-yhdistys maksaa tuntilistan tietojen mukaisesti palkan nuorelle ja laskuttaa työpalvelun tilaajalta kesäsetelin arvon (300€) ylittävän osuuden nuoren palkkakuluista.

Työpalvelun ostajan tulee perehtyä nuoria työntekijöitä koskevaan lakiin ja noudattaa sitä. Voit tutustua lakiin tästä linkistä.  Alla laista poimittu merkittävimmät kohdat:

  • Nuoren työntekijän työaika ei saa ylittää yhdeksää tuntia vuorokaudessa eikä 48 tuntia viikossa.
  • Viisitoista vuotta täyttäneen henkilön työaika on sijoitettava kello 6:n ja 22:n väliseen aikaan.
  • Päivittäiset ruoka- ja kahvitauot järjestettävä. Viisitoista vuotta täyttäneelle henkilölle on annettava vähintään 12 tuntia kestävä keskeytymätön lepoaika vuorokaudessa ja vähintään 38 tuntia kestävä viikoittainen vapaa-aika keskeytymättömänä.
  • Työnantajan on huolehdittava siitä, ettei työ ole nuoren työntekijän ruumiilliselle tai henkiselle kehitykselle vahingoksi ja ettei se vaadi suurempaa ponnistusta tai vastuuta kuin hänen ikäänsä ja voimiinsa nähden on kohtuullista.

Tämän asetuksen vuoksi esimerkiksi ruohonleikkurin tai muun koneen kanssa työskentelevän nuoren tulee olla täyttänyt 16 vuotta ja heistä jokaisesta täytyy tehdä ilmoitus Aluehallintovirastoon. Lomake löytyy  tästä linkistä ja lähetämme sen kesäsetelipäätöksen yhteydessä tarvittaessa täytettäväksi työn tilaajalle. Lomake palautetaan Limingan 4H-yhdistykseen (liminka@4h.fi), joka edelleen lähettää ne Aviin.

Kattava esimerkkiluettelo vaaralliseksi luokitelluista töistä löytyy tästä linkistä.

Kesäyrittäjyystuki 4H-yrityksen perustamiseen

Limingan kunta ja 4H-yhdistys yhteistyössä järjestävät mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä kesäyrittäjyystuella, joka on 360 € / nuori.
Tuen saanut nuori perustaa oman yrityksen, jolla hän työllistää itsensä. Tuen voi käyttää myös olemassaolevaan 4H yritykseen.
Kesäyrittäjät osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämälle yrittäjäkurssille huhtikuussa. Perustamisilmoituksen tehneelle nuorelle Limingan kunta maksaa alkurahoitukseksi 180 € ja kesän loputtua 180 €, kun raportti kesäyrityksestä (myynti vähintään 100 € ja työaika vähintään 60 h) toimitetaan 4H-yhdistykseen.
Kun haluat käyttää kesäsetelin 4H -yritykseen ilmoittaudu Kesätyön haku -linkin kautta ja täytä siellä tarvittavat tiedot perustettavasta tai olemassa olevasta yrityksestä.

Kesätyö haku linkin kautta.
Tiedustelut: Anitta Heikkinen p. 0400 803 837
liminka@4h.fi