Neuvonta ja ohjaus

Sosiaalipalveluiden neuvonta ja ohjaus

Voit soittaa sosiaalipalveluiden neuvonta- ja ohjausnumeroon, jos tarvitset tietoa palveluista ja tukitoimista tai apua esimerkiksi perhetilanteen tai toimeentulon aiheuttamaan epävarmuuteen. Puheluun vastaavat Limingan sosiaalipalveluiden sosiaaliohjaajat. Yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Terveyspalveluiden ohjaus ja neuvonta

Reseptin uusinta

Reseptien uusimista varten ei tarvitse varata aikaa. Reseptit voi jättää uusittavaksi terveyskeskuksen neuvontaan. Uusintapyynnön voi tehdä myös puhelimitse, Omakanta – sivuilla tai apteekissa. Uusinta-aika on 8 vrk.

Omakanta

Omakannassa näet omat terveystiedot ja reseptit, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.

Omakannassa voi nähdä alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot. 10–17-vuotiaan huollettavan tiedot voi Omakannassa nähdä 1.10.2020 alkaen sitten, kun terveydenhuollon yksikössä on tehty tarvittavat muutostyöt potilastietojärjestelmään.

Täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö voi asioida toisen aikuisen puolesta Omakannassa. Asiointi perustuu sähköiseen valtuutukseen Suomi.fi-valtuuksilla (suomi.fi). Valtuuden nimi Terveydenhuollon asioiden hoito.

Terveyskeskuksen Digiapu

Tarjoamme terveyskeskuksessa digiapua sähköisten terveyspalveluiden (esimerkiksi Omakanta, reseptien uusiminen, laboratiorin ajanvaraus) käyttämiseen. Digiapua on tarjolla tiistai, keskiviikko ja torstai iltapäivisin. Voit varata ajan opastukseen terveyskeskuksen ajanvarauksen puhelinnumerosta 08 558 73 890 tai terveyskeskuksen ilmoittautumisesta.