Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Tapahtui virhe. Yritä ladata sivu uudelleen.

Sairaanhoitajien puhelinaika on ma – to klo 12 – 13

Kun seinät kaatuvat päälle ja korona-arki ahdistaa

Limingan kunnan auttava puhelinlinja palvelee arkisin ma – pe klo 9-11 numerossa 040 586 0480. Ammattilainen tarjoaa keskusteluapua ja arvioi tilanteesi sekä ohjaa tarvittavan tuen piiriin.

Kriisityötoiminta

Kriisityötoimintaa organisoidaan Limingan kunnan sosiaali- ja kriisipäivystyksen kautta, arkisin klo 8 – 16, p. 044 497 3662. Virka-ajan ulkopuolella yhteydenotot Oulun seudun sosiaali- ja kriisipäivystykseen, p. 044 7036235 tai 112.

Päivystys

Terveyskeskuslääkärit päivystävät virka-aikana ma – pe, terveyskeskuksen ajanvaraus p. 08 5587 3890

Päivystys virka-ajan ulkopuolella Oulunseudun yhteispäivystys p. 08 315 2655, Oys psykiatrian poliklinikka p. 08 315 6707 ja lastenpsykiatrian poliklinikka (alle 15-vuotiaat)
p. 08 3155 228.

Tapahtui virhe. Yritä ladata sivu uudelleen.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut sosiaalipalveluissa

Voit ottaa yhteyttä sosiaalipalveluihin, kun sinulla on huolta omasta tai läheisesi arjessa selviytymisestä. Sosiaalipalveluiden työntekijät arvioivat tilannettasi, ohjaavat ja neuvovat sekä järjestävät tukitoimia ja palveluita liittyen mm. asumiseen, talouteen ja kodin ulkopuoliseen osallistumiseen. Avopalvelut ovat aina ensisijaisia suhteessa asumispalveluihin tai laitoskuntoutukseen.

Sosiaalipalveluiden palveluita ja tukitoimia ovat mm.

  • sosiaalityö tai sosiaaliohjaus
  • päivä- ja työtoiminta
  • sosiaalinen kuntoutus
  • päihdetyön kokemusasiantuntijatoiminta
  • tukihenkilötoiminta
  • päihdekuntoutus laitoksessa
  • asumipalvelu

Hyödyllisiä linkkejä

Ahdistaako, masentaako, jännittääkö? Mielenterveystalo-sivustolta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita ja palveluhakuja. Tukea ja tekemistä, tietoa ja keskusteluja löydät monipuolisesti myös Nuortennetti-sivustolta. Tämän sivun linkit-kenttään on koottu laajasti myös muita palveluita mielenterveyteen, päihteisiin ja peliongelmiin liittyen.

Esimerkiksi Oivan avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja löytää lisää mielekkyyttä elämään ja Mieli.fi-sivulta löydät tietoa ja harjoituksia sekä tukea eri elämäntilanteisiin. Peluuri-sivustolta saat tukea, neuvoa ja ohjausta peliongelmissa ja FinFami-sivustolta tukea psyykkisesti sairastuneiden läheisille.