Rokotukset

Rokotuspalvelut

Suomessa kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada rokotus 13:a eri tautia, niiden jälkitauteja ja pitkäaikaisia haittoja vastaan.
Jokainen rokotus annetaan sellaisessa iässä, että lapsi saa parhaan mahdollisen suojan juuri oikeaan aikaan. 
Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ovat maksuttomia. Aikuisen on huolehdittava itse, että rokotussuoja on ajan tasalla.
Influenssarokotukset
Varaa aika influenssarokotukseen omalle terveysasemallesi tai osallistu yleiseen rokotuspäivään. Yleisistä influenssarokotuspäivistä tiedotamme erikseen.
Matkailijoiden rokotukset
Joidenkin tautien ehkäisemiseksi tarvitaan useamman rokotteen sarja. Ota siis hyvissä ajoin yhteyttä ennen matkalle lähtöä terveyskeskukseen. Terveydenhoitaja järjestää matkailijarokotetta varten tarvittavat reseptit. Reseptin saatuasi, hanki rokote apteekista. Matkailijoiden rokotukset ovat maksullisia.
Matkustaja saattaa tarvita perusrokotusten lisäksi lisärokotuksia ja -lääkityksen esimerkiksi malariaa ja keltakuumetta vastaan. Lisärokotusten ja -lääkitysten tarve määräytyy kohdemaan, mahdollisen erityisriskin sekä oleskelun luonteen ja keston mukaan. Ennakkoon on hyvä tutustua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.
Matkailijoiden rokotukset: ajanvaraus ma-pe klo 12.00-13.00.
Neuvola ja kouluterveydenhuolto huolehtii lasten ja nuorten rokotuksista.