Iitin Tiltu 22.7.

22.07.2022 - 22.07.2022 Abrahamin kulttuuripuisto Järjestäjä: Limingan teatteriyhdistys Lite ry

Heinäkuussa Abrahamin kulttuuripuiston lavalla nähdään kesäteatteria parhaimmillaan. Vuodenvaihteessa perustettu Limingan teatteriyhdistys Lite ry esittää Laila Sepän käsikirjoittaman näytelmän Iitin Tiltu. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Limingan kunnan kanssa.

Iitin Tiltu kertoo Matilda Virtasen tarinan viisitoistakesäisestä naisenalusta voimakasluontoiseksi ja päättäväiseksi naiseksi, joka ei kaihda keinoja nähdessään mahdollisuuden saada kolikon tai pari sukanvarteen.

Matilda ”Tiltu” Virtaselta ei kosijoita puutu. Tätä kuvankaunista tyttöä havittelevat omakseen niin kylän pojat kuin miehetkin – ja saattaa pari kosijaa saapua kylän ulkopuoleltakin. Miten käy kylän rauhalle, kun aikuisuuden kynnykselle astuneesta Tiltusta aletaan kamppailla kynsin ja hampain, ja jopa pastorin poika Oulusta saapuu kosioretkelle? Entä kuka on mystinen Rannan Antti, joka ilmestyy kuin tyhjästä ja uhmaa vievänsä Tiltun mukanaan suureen kartanoon?

Näytelmän tarinaa siivittää oululaisen Peltokurki-yhtyeen Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen sävellysten soljuva soundi kesäteatterin oman bändin esittämänä.