Muusat Limingan kirjastossa 19.8.

19.08.2022 - 19.08.2022 Limingan kirjasto Järjestäjä: Limingan kunta

Limingan kirjastoon saapuu kirjailijavieraiksi Viron Tallinnassa asuvat Ville Hytönen ja Anniina Ljokkoi.

Ville Hytösen uusin teos on tositapahtumiin perustuva romaani Johannes-Andreas (Like 2022), tarina sarjamurhaajaksi ja ihmissyöjäksi paljastuvasta papin pojasta Viron sosialistisessa neuvostotasavallassa. Viroa 80-luvun alussa järkyttäneen rikoksen vastapainona Hytösen kynästä on syntynyt myös lastenkirjoja, kuten Hipinäaasi apinahiisi tai Taatelinkujan salaperäinen Pisteli. Lisäksi hän on kirjoittanut tietokirjoja, matkakirjoja, runokokoelmia, romaaneja ja suomentanut lukuisia teoksia.

Elokuussa Hytöseltä julkaistaan teos Grand Tour –Johdatus anarkistiseen vapauteen (Tuumakustannus), joka sisältää kaunokirjallisia esseitä muukalaisuudesta, kustantamisesta ja anarkismista. Vilkkaasta julkaisutahdistaan tunnettu Hytönen on ollut perustamassa esimerkiksi Tulenkantaja-kirjallisuuspalkintoa, Turun Kirjan taloa sekä kirjailijaresidenssejä Villa Werner ja Villa Anniina. Hytöstä haastattelee Matti A. Kemi.

Anniina Ljokkoi on kirjallisuuden kääntäjä, joka kirjoittaa myös ruokakirjoja suomeksi ja viroksi. Hänen viimeisin teoksensa Vegaanimuksujen lempiruokia (Enostone 2021) tarjoaa monipuolisia ruokavinkkejä eri ikävaiheisiin. Kirja alkaa vauvan soseista ja sormiruoista. Sen jälkeen tulevat kasvavan taaperon proteiinitankkaukset ja koko perheelle sopivat pääruoat, smoothiet ja välipalat. Resepteissä on huomioitu lapsille sopiva suolan määrä ja makeat herkut on toteutettu ilman lisättyä sokeria. Monipuolinen teos palvelee niin vegeilyä harkitsevia perheitä kuin pitkäaikaisia vegaanejakin.