Rakennusinsinri Ville rvola seisoo Lakeustalon seinään nojaten työmaakypärä kainalossa.

Tekijät tutuksi: Rakennusinsinööri Ville Arvola

Ville Arvola työskentelee Limingan kunnassa rakennusinsinöörinä. Työssä yksikään päivä ei ole samanlainen ja joka päivä oppii jotakin uutta – tämä tekee tekee työstä mielekästä, kertoo Arvola.

Kuka olet?
Olen Ville Arvola ja aloitin Limingan kunnalla rakennusinsinöörin tehtävissä 1.4.2022. Olen kotoisin Oulunsalosta ja Oulun seutu on erittäin tuttua aluetta minulle. Minulle oli henkilökohtaisesti hienoa päästä edustamaan Limingan kuntaa, koska sukujuureni ovat lähtöisin Limingasta. Olen koulutukseltani LVI-tekniikan insinööri (YAMK) ja olen toiminut ennen kuntaan siirtymistä LVI-suunnittelijan tehtävissä aiemmin muutaman vuoden. Olen luonteeltani sosiaalinen ja reipas kaveri, jota on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa.

Työtehtävät?
Työskentelen kunnalla omaisuuden hallinnassa teknisen johtajan alaisuudessa rakennusinsinöörin työtehtävissä. Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu erilaiset kunnan rakennuksiin ja rakennuttamiseen liittyvät tehtävät. Toimin myös kunnan sisäilmaohjelman työryhmässä, jonka tavoitteena on sisäilmaongelmien ennaltaehkäisy sekä niiden varhainen havaitseminen ja selvittäminen.

Parasta työssä
Parasta työssäni on työtehtävien monipuolisuus ja se, ettei yksikään työpäivä ole samanlainen. On hienoa myös päästä vaikuttamaan omalla osaamisellaan kunnan rakennushankkeisiin ja kiinteistöjen remontteihin. Tässä työtehtävässä oppii myös joka päivä jotakin uutta, joka tekee työstä mielekästä.

Näin rentoudun
Liikunta ja luonto ovat olleet minulla aina lähellä sydäntä. Harrastuksina käyn kuntosalilla, lenkkeilemässä, sähköpyöräilemässä maastossa ja pelaamassa salibandya. Vapaa-aikana rentoudun myös viettämällä perheen kanssa yhteistä aikaa.