fbpx

Päättyneet hankkeet

Täältä löydät Limingan kunnassa toteutettuja, jo päättyneitä, elinkeinojen kehittämis- ja työllisyyshankkeita. Sivuilla säilytetään maksimissaan viisi vuotta sitten päättyneitä hankkeita.

Elinkeinojen kehittämishankkeet

Elinkeinojen kehittämishankkeiden keskiössä on paikallisen elinkeinoelämän tukeminen ja kehittäminen. Elinkeinojen kehittämishankkeilla pyrimme vahvistamaan kuntastrategian mukaisesti yritysten kehittymisen ja uusien työpaikkojen syntymisen kuntamme alueelle.

Mikä lintu se tuiki tuntematon -hankkeessa koulutettiin uusia lintu- ja luonto-oppaita. Koulutuksen sisältö oli laaja-alainen, ja tarkoituksena oli taata osallistujille hyvät valmiudet toimia itsenäisinä oppaina.

Koulutuksen sisältö oli seuraava:

  • Lintuopaskoulutus sisältäen lajien tunnistuksen perusteet, lintujen valokuvaamista ja tarkkailua
  • EA1 ja 2 -kurssien sisällöt
  • Sosiaalisen median hyödyntäminen osana yritystoimintaa
  • Kulttuuritietämys ja asiakaspalvelukoulutus
  • Lyhyt koulutus yrittäjän verotuksesta
  • Turvallisuuskoulutus
  • Digitaalisten välineiden hyödyntäminen osana opastoimintaa

Toteuttaja: Limingan kunta
Hankkeen projektipäällikkö: Katariina Huikari
Yhteyshenkilö hankkeen jälkeen: matkailupäällikkö Katariina Huikari
Hanketyyppi: Koulutushanke
Rahoittaja: Nouseva Rannikkoseutu ry, Maaseuturahasto
Toteutusaika: 1.2.2021-31.1.2022
Hankkeen kustannusarvio: 38 700 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus 34 830 euroa (90 %)

 

Hankkeen päätavoitteena on nostaa Oulun seutu Suomen johtavaksi koulutus- ja asiantuntijavierailukohteeksi Aasian markkinoilla sekä vahvistaa kuvaa Oulun seudusta helposti saavutettavana arktisia elämyksiä tarjoavana monipuolisena matkailualueena. Lähimarkkinoilla (Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä) tavoitteena on yksittäisten kuluttajien parempi tavoittaminen ja houkutteleminen Oulun seudulle.

Toteuttajat: Humanpolis Oy, Syötteen matkailuyhdistys ry, Kalajoki matkailuyhdistys ry, Oulun kaupunki / BusinessOulu liikelaitos, Oulun Matkailu Oy sekä Limingan kunta
Limingan osahankkeen projektipäällikkö: Piia Leinonen
Yhteyshenkilö hankkeen jälkeen: kehityspäällikkö Laura Kelhä
Hanketyyppi: Kehittämishanke
Rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Pohjois-Pohjanmaan liitto
Toteutusaika: 1.6.2018- 30.6.2021
Hankkeen kustannusarvio (Limingan osatoteutus): 300 000 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus 210 000 euroa (70 %).

Hankkeen tavoitteena oli yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien tuottavuuden ja työhyvinvoinnin tukeminen kehittämällä yritysten strategista ajattelua ja strategista liiketoimintaosaamista.

Tavoite on erityisesti lisätä yritysten toimintaedellytyksiä poikkeusoloissa, mutta myös lisätä heidän osaamistaan pysyvästi oman liiketoiminnan kehittämiseksi. Hankkeessa yritykset loivat uudenlaisen strategisen liiketoimintasuunnitelman, ns. “koronastrategian”, itselleen, joka tarkoitti paitsi poikkeusoloissa pärjäämistä, mutta myös uuden markkinaosuuden määrittämiseen osallistumista poikkeusolojen poistuessa. Strateginen liiketoimintasuunnitelma on perinteistä liiketoimintasuunnitelmaa laajempi ja strategisempi työkalu, joka asemoi ja ohjaa yrittäjän toimintaa jatkossa entistä strategisempaan suuntaan.

Hankkeessa rakennettiin paikallisille yksin- ja mikroyrittäjille maksuton ja kaikille avoin valmennuskokonaisuus, jossa yritysten liiketoimintamuotoiluosaamista ja työhyvinvointia lisättiin.  Rakennettava kokonaisuus tehtiin räätälöiden siten, että valmennusta toteuttamassa on monia erilaisia palveluntarjoajia eri näkökulmista. Jokainen palveluntarjoaja työsti osaltaa osallistuvien yritysten kanssa eteenpäin strategista liiketoimintasuunnitelmaa. Toteutus tehdään ostopalveluna.

Koulutus/valmennuskokonaisuus rakennetaan kahdesta näkökulmasta tukemaan yritysten tuottavuutta ja työhyvinvointia:
1. Strateginen liiketoiminnan kehittäminen poikkeustilanteessa (siitä ulos ja sen jälkeen)
2. Työhyvinvointi ja yrittäjän jaksaminen

Prosessin lopputuloksena yrittäjille syntyi uusi strateginen liiketoimintasuunnitelmia, ns. “korona-strategioita”, jossa yrittäjä käy yrityksensä kannalta keskeisimmät kehittämistarpeet, tulevaisuuden näkymät, tuotteet, asiakkuudet ja niiden johtamisen, osaamisen kehittämisen avainkohdat, verkoston jne. näkökulmat läpi.  Hankkeen tuloksena paikallisten yksin- ja mikroyritysten strateginen liiketoimintamuotoiluosaaminen kehittyy sekä työhyvinvointi ja jaksaminen lisääntyvät poikkeusoloissa.

Toteuttaja: Limingan kunta
Hankkeen projektipäällikkö: Kaisa Salmu
Yhteyshenkilö hankkeen jälkeen: hankeasiantuntija Kaisa Salmu
Hanketyyppi: Kehittämishanke
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus
Toteutusaika: 1.5.2020-31.12.2020
Hankkeen kustannusarvio: 63 540 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus 50 832 euroa (80 %).

Työllisyyttä ja sosiaalista osallisuutta edistävät hankkeet

Työllisyyshankkeet tähtäävät työllisyyden hoidon tehostumiseen sekä entisäkin parempiin työllisyyspalveluihin kunnassamme. Työllisyyshankkeilla on pyritty kehittämään uudenlaisia toimintamalleja lähellä asiakasta ja asiakasyrityksiä.

Osallisuutta edistävillä hankkeilla kunta pyrkii tukemaan heikoimmassa asemassa olevia ja edistämään ennaltaehkäisevästi yksilöiden osallisuutta, kiinnittymistä yhteiskuntaan sekä mahdollisuuksia edetä kohti työtä tai opiskelua.

Hankkeen keskeisin tavoite oli luoda uudenlaisia toimintamalleja purkamaan työllisyyden esteitä osatyökykyisten, osa-aikaisten ja lyhyiden määräaikaisuuksien osalta ratkaisemalla työllistämisen haasteita työnantajarajapinnassa. Keskeisin tavoite oli löytää piilo- ja silpputyötä, luoda toimintamalleja ja työkaluja yrittäjien rekrytoinnin esteiden poistamiseksi ja osatyökykyisen työnhakijan eduksi.

Tavoitteisiin vastattiin kolmen työpaketin avulla:

1) Työnantajaymmärryksen kartoitus & uusimuotoisen työn näkyväksi tekeminen
2) Työntekijöiden valmentaminen kohti uusimuotoista työtä
3) Uusimuotoisen työn muotoilu & pilotointi yhdessä yrittäjien ja osatyökykyisten/osa-aikaisten työnhakijoiden kanssa

Hankkeen toimenpiteiden kohderyhmiä olivat osatyökykyiset, osa- tai määräaikaista työtä hakevat työnhakijat sekä paikalliset työnantajatahot (esim. yritykset, kolmas sektori, liminkalaiset kotitaloudet).

Hankkeessa tehtävän kehittämisen tuloksena syntyi työllisyyspalveluihin ja yrityksiin uudenlaisia uusimuotoista työtä tukevia toimintamalleja, joilla parannetaan osatyökykyisten ja osa-/määräaikaisten asemaa työmarkkinoilla. Lisäksi hankkeen tuloksena syntyi uudenlaisia palveluita yrittäjille helpottamaan osatyökykyisten rekrytointia. Kaikki toimenpiteet tähtäsivät siihen, että lopputuloksena yhä useampi saisi edes osan toimeentulosta työtä tekemällä.

Toteuttaja: Limingan kunta
Hankehenkilöstö: projektipäällikkö Kaisa Salmu ja projektikoordinaattori Johanna Aromaa
Yhteyshenkilö hankkeen jälkeen: hankeasiantuntija Kaisa Salmu
Hanketyyppi: Kehittämishanke
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus
Toteutusaika: 01.03.2020 – 31.08.2022
Hankkeen kustannusarvio: 190 810 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus 152 648 euroa (80 %)

MUKANA-hankkeen tavoitteena on edistää työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien henkilöiden sosiaalista osallisuutta, parantaa heidän työ- ja toimintakykyään sekä työelämävalmiuksiaan. Etsimme ja pilotoimme uusia asiakaslähtöisiä kohtaamisen väyliä sekä lähestymistapoja asiakkaiden tueksi.

Hankkeen myötä työelämän ulkopuolella olevien tavoittaminen, motivoiminen ja osallistaminen mielekkääseen ja toimintakykyä vahvistavaan toimintaan lisääntyy. Pitkäaikaistyöttömien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja osallisuus vahvistuvat ja sen myötä syrjäytyminen, köyhyys ja huono-osaisuus vähenevät. Hankkeen kautta löydetään uudenlaisia malleja työelämän ulkopuolella olevien tavoittamiseen ja tukemiseen. Tuloksena saadaan kuntien käyttöön ja kohderyhmän tarpeisiin sopivia matalan kynnyksen palvelumalleja, jotka voidaan liittää osaksi kuntien pysyviä palveluita.

Mukana-hankkeen-paatostilaisuus

Toteuttaja: Limingan kunta
Hankehenkilöstö: Projektipäällikköinä Tiina Nokela
Yhteyshenkilö hankkeen jälkeen: hankeasiantuntija Kaisa Salmu
Hanketyyppi: Kehittämishanke
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus
Toteutusaika: 4.4.2016-31.12.2019
Hankkeen kustannusarvio: 208 385 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus 166 708 euroa (80 %)

Työttömien Hub -kokeilun tarkoituksena oli kehittää uusia työllistämisen toimintamalleja Liminkaan. Tavoitteena oli

  1. etsiä työttömien joukosta kehittäjähenkilöitä, jotka soveltuisivat kehittämään olemassaolevan yrityksen liiketoimintaa, esitellään osapuolet toisilleen ja saadaan työtön tuettuna kehittämään yrityksen toimintaa ja sitä kautta osoittamaan oman osaamisensa yritykselle ja mahdollisesti työllistymään kehitystehtävän johdosta;
  2. saada työttömät kohtaamaan kynnyksettömässä ympäristössä ja yhdistää moniammatillinen osaamisensa ja tätä kautta luoda esim. alihankinnallisen mikroyrityksen tai vastaavan, jonka kautta työttömät pääsevät tarjoamaan yrityksille omaa asiantuntijuuttaan.

Hankkeessa perustettiin uudenlainen toimintaympäristö eli Hub, jossa:

  • luotiin verkosto, jossa työttömät, yritykset ja 3. sektori kohtaavat
  • kehitettiin materiaali- ja kustannustehokkuuteen liittyviä uusia tuotteita, prosesseja ja palveluja
  • synnytettiin uutta liiketoimintaa Liminkaan
  • kehitettiin tehokas työllistämisen malli, joka luo mahdollisuuden pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseen

Hankkeessa huomioitiin sukupuolten tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys. Hankkeen tuloksena syntyi Limingan kuntaan uusia palveluja ja sosiaalisia ja /tai mikroyrityksiä tuottava työllistämisen toimintamalli.

Toteuttaja: Limingan kunta
Hankehenkilöstö: Projektipäällikköinä toimivat Tellervo Kivistö sekä myöhemmin Annukka Hanni-Niemikorpi
Yhteyshenkilö hankkeen jälkeen: vastaava työhönvalmentaja Annukka Hanni-Niemikorpi
Hanketyyppi: Kehittämishanke
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus
Toteutusaika: 4.4.2016-31.12.2019
Hankkeen kustannusarvio: 324 263 euroa, josta EU- ja valtion rahoitus 257 443 euroa (79,39 %)