Alakestilän Arboretum

Alakestilän Arboretum on Suomen kolmanneksi vanhin puulajipuisto, joka on nykyään pinta-alaltaan noin kolme hehtaaria. Puiston perusti kunnallisneuvos Kalle Arvola 1930-luvulla. Arboretumissa kasvaa lähes 200 erilaista puuvartisten kasvilajien muotoja, muunnoksia, lajikkeita tai alalajeja. Näistä 120 on erilaisia puita ja puolestaan 80 pensaita.

Kasvillisuutta Alakestilän Arboretumissa.
Alakestilän Arboretumissa on 200 erilaista puuta ja pensasta.

Kokoelman kuninkaaksi nousee yli 60-vuotias kuriilien lehtikuusi, jonka latva heiluu pitkästi yli 20 metrin korkeudessa. Puiston kasveja saa katsella ja kosketella, mutta oksien katkominen ja kukkien keräily ei ole suotavaa. Tarkempaa historia- ja lajitietoa löytyy maksuttomasta GLOPAS-ääniopastepalvelusta. Opastukseen voit tutustua kotona tai paikan päällä. Opastuksen aloittamiseen tarvitset Android- tai Iphone-puhelimen tai tabletin, jossa on GPS-paikannus. Limingan kunta on vuokrannut Arboretumin vuoteen 2043 saakka ja vastaa sen hoidosta sekä kehittämisestä.

  • Arboretum  on esteetön, roskattoman retkeilyn kohde. Yleisen viihtyvyyden takaamiseksi, huolehdi roskistasi ja pidä alue siistinä.
  • Puistossa koirat pidetään kytkettyinä.

Alueelta löytyy nuotiopaikka ja vuokrattava paviljonki.

Liminganjoki virtaa Alakestilän Arboretumin halki. Joen yli kulkee silta.
Liminganjoki virtaa Alakestilän Arboretumin halki.

Paviljongin vuokraus

Paviljongin voi varata Limingan kunnasta. Paviljongin päivävuokra on 42 € (sis. alv 24%). Vuokra maksetaan etukäteen tilille FI75 5233 0820 0003 37/Limingan kunta, viestiksi Arboretum. Avain lunastetaan Lakeustalolta, kunnanviraston infosta, kuittia vastaan. Avaimen palautus samaan paikkaan tai kunnan postilaatikkoon.

Alakestilän Arboretumin paviljonki on pieni punainen puistopaviljonki.
Alakestilän Arboretumin paviljonkia voi vuokrata.

Alakestilän Arboretumin sijainti