Tietoa tuntiopettajille

Tervehdys, Lakeuden kansalaisopiston opettaja!

Lämpimästi tervetuloa Lakeuden kansalaisopiston opettajaksi opintovuodelle 2022-2023. Toivon mukavaa ja onnistunutta työvuotta niin entisille kuin uusillekin opettajille. Jatkamme tavoitteellista työskentelyä kansalaisopistossamme ja pyrkimys on tänäkin vuonna edistää alueen asukkaiden vapaaehtoista itsensä kehittämistä, sekä lisätä osaltamme alueen vetovoimaisuutta ja viihtyisyyttä.

Tämän vuoden työskentelyteemana on Oppimisesta virkeyttä arkeen, joka perustuu yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen arjessa. Näemme harrastukset tärkeäksi osaksi jokaisen ihmisen itsensä kehittämistä riippumatta iästä. Tarjoamme monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia, jotta mahdollisimman moni löytäisi tarjonnasta jotain, mikä aidosti kiinnostaa ja mistä haluaisi oppia lisää.

Työsuhde, opettaminen ja käytännön ohjeita

Opetusajat

Lukuvuoden 2022–2023 työajat ovat seuraavat:

Syyslukukausi ryhmäopetuksessa
12.9. – 27.11.2022 (10 työviikkoa)
Syysloma 24. – 30.10.2022

Kevätlukukausi ryhmäopetuksessa
9.1. – 23.4.2023 (14 työviikkoa)
Talviloma 6. – 12.3.2023
Pääsiäisloma 6.4. – 10.4.2023

Opettajan työsuhde, palkanmaksu ja matkakorvaukset

Jokaisesta kurssista on laadittava lyhyt opetussuunnitelma sähköiseen lomakkeeseen. Sen allekirjoittaminen merkitsee myös työsopimusta kuluvaksi lukuvuodeksi tai kyseisen kurssin osalta. Lomakkeeseen merkitään myös opetusta varten kuljettu matka omalla autolla vähennettynä omavastuuosuudella, joka on 40 km (20 km suuntaansa); mittarilukemia ei tarvitse laittaa. Matka voidaan kulkea myös julkisella kulkuneuvolla, josta tulee esittää matkalipun hinta. Matkoista tulee kuitenkin lisäksi tehdä matkalasku opiston toimistoon (lomake). Matkalaskuun tulee merkitä kilometriveloitukset: ajettu reitti on ilmoitettava yksiselitteisesti osoitteella tai paikan nimellä. Riittävä selitys ei ole esim. Oulu-Liminka-Oulu. Matkalaskuissa on sellainen käytäntö, että kuluja kerätään min. 50 €/ matkalasku tai 1 krt/lukukausi. Edellisen lukukauden matkalaskuja ei makseta enää uuden lukukauden alkaessa.

Emme korvaa matkoja, mikäli opettaja laskuttaa opetuksen yrityksensä kautta. Tällöin hän voi vähentää matkakulut yrityksensä verotuksessa.

Uusien opettajien henkilötietolomake ja verokortti toimitetaan Liminkaan opiston toimistoon mahdollisimman pian opetuksen alettua ja samalla käydään myös esittämässä rikostaustaote, mikäli opettaja työskentelee alle 18-vuotiaiden lasten kanssa. Lisäksi uusien opettajien tulee toimittaa opiston toimistoon kopio tutkintotodistuksestaan palkanmaksun perusteiden todentamista varten. Viimeisen kuukauden palkka maksetaan sen jälkeen, kun sähköinen päiväkirja on tulostettu ja palautettu allekirjoitettuna opiston toimistoon.

Palkanmaksu hoidetaan automaattisesti opettajalle hyväksytyn tuntimäärän ja opetussuunnitelman perusteella. Opetusohjelman tuntijaon muutoksista tulee ilmoittaa opiston toimistoon. Palkanmaksupäivä on kuukauden 15. päivä.

Mikäli opettaja tarvitsee palkkatodistuksen, sen voi tulostaa itse omasta verkkopankista.

Rikostaustaote

Edellytämme rikostaustaotteen esittämistä kaikilta työntekijöiltä, jotka työskentelevät alle 18-vuotiaiden lasten kanssa. Rikostaustaote täytyy toimittaa vuosittain nähtäväksi toimistolle.

Sairastuminen

Ilmoittakaa mahdollisista sairaus- yms. poissaoloista aina oppilaille, rehtorille ja opiston toimistoon.

Opettaminen

  • Rehtorin kanssa sovittuja opetustuntimääriä tulee noudattaa ja mahdollisista muutoksista ilmoitettava heti opintotoimistoon tai rehtorille.
  • Opettajan tulee huolehtia, että kaikki opiskelijat ilmoittautuvat kurssille, joko netin kautta tai soittamalla opintosihteerille.
  • Oppitunnin pituus on 45 minuuttia, kaksoistunti 90 minuuttia; yli kahden tunnin opetuksessa pidetään 15 minuutin tauko
  • Opettajan ei tarvitse korvata tuntia yksityisoppilaille, jos oppilas itse on pois tunnilta.
  • Jos opetuspäivä on pyhäpäivä, tunti korvataan esim. lukukauden lopussa.
  • Näyttelyiden pystyttämisestä ei makseta erikseen palkkaa
Opintoryhmät

Vakituisia osallistujia kurssille tulee olla vähintään 7. Tämä on ehdoton osallistujien minimimäärä. Mikäli kurssi peruuntuu, muistakaa ilmoittaa siitä opiston toimistoon.

Päiväkirjat

Opettajat täyttävät sähköisen päiväkirjan heti oppituntinsa jälkeen. Päiväkirjaan tulee merkitä opiskelijan läsnäolotunnit. Mikäli opiskelijalla on hyväksyttävä poissaolo, opettaja merkitsee nollan. Mikäli opiskelija ei ole ilmoittanut etukäteen poissaolon syytä, niin hänen kohdalleen ei tule merkintää. Päiväkirjoihin kirjoitetaan kurssin päätyttyä myös yhteenvetotieto. Tällä tarkoitetaan kurssin toteuman kuvausta eli mitä kurssilla on tehty. Muistathan, että päiväkirja on virallinen asiakirja, jonka perusteella opiskelijoille annetaan todistuksia ja opettajasta tietoja mm. eläkelaitokselle. Sähköisen päiväkirjan tunnukset saat Pirjo Ahtiaiselta.

Tarvikehankinnat

Jos opettajan tarvitsee tehdä tarvikehankintoja tai monistaa opiskelijoille materiaalia, niistä sovitaan aina ennakkoon rehtorin kanssa. Opiskelijat kustantavat itse opiskeluun liittyvät tarvikkeensa ja materiaalinsa.

Avaimet ja avainkortit

Opetuspisteiden osalta avaimia voi tiedustella koulusihteeriltä.