Etsivä nuorisotyö

Limingassa etsivää nuorisotyötä tekee kaksi työntekijää Marika Arola ja Vesa Pykälistö. Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista ja ilmaista. Se on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille nuorille. Erityisen huomion kohteena ovat peruskoulun jälkeen ilman jatko-opiskelupaikkaa olevat nuoret sekä toisen asteen opinnot keskeyttävät nuoret. Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on auttaa ja tukea apua tarvitsevaa nuorta eri elämäntilanteissa. Etsivään nuorisotyöntekijään voit olla yhteydessä, kun sinua askarruttavat:

  • opiskelu
  • työnhaku
  • asuminen
  • toimeentulo
  • terveys

Yksilöohjaus

Etsivässä nuorisotyössä kartoitamme nuoren elämäntilanteen ja teemme yhdessä nuoren kanssa suunnitelmia tulevaisuuteen. Ohjaamme nuorta yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja teemme näkyväksi erilaiset polut kohti koulutusta, työelämää tai muuta tarkoituksenmukaista tavoitetta.

Ryhmätoiminnot

Etsivä nuorisotyö järjestää viikoittain avointa matalan kynnyksen ryhmätoimintaa 15-29-vuotiaille nuorille eri teemoilla.

Time out! Aikalisä! -toiminta

Aikalisätoiminnan kohderyhmänä on kutsunnanalaisten ikäluokka, erityisesti kutsuntatarkastuksissa palveluksen ulkopuolelle määrätyt miehet ja varusmies- tai siviilipalveluksen keskeyttävät miehet.

 

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö etsii alle 29 –vuotiaan nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.
Sinun kannattaa olla yhteydessä Etsivän nuorisotyöhön, kun esimerkiksi haluat tietoa vaikkapa opiskeluun, työkokeiluun, asumiseen, toimeentuloon tai harrastuksiin liittyvistä asioista ja palveluista
- tunnet tarvetta ottaa itseäsi niskasta kiinni asioidesi hoitamisessa 
- olet jossakin asiassa neuvoton etkä tiedä mihin ryhtyä 
- jokin asia painaa mieltäsi tai olet jostakin huolissasi 
- haluat keskustella asioistasi luotettavan henkilön kanssa
Ota yhteyttä etsiviin nuorisotyöntekijöihin