Poppaskonsteja-kampanja

Poppaskonsteja-kampanjan markkinointikuva

Haemme varhaiskasvatukseen sijaisia!

Etsimme ohjaajia, lastenhoitajia, opettajia, sosionomeja, erityisopettajia tai alalle opiskelevia eri mittaisiin sijaisuuksiin.

Lue lisää ja hae sijaiseksi

Poppaskonsteja päiväkotien työvoimapulaan – Oletko sinä sydämeltäsi Poppanen?

Limingan kunta vastaa varhaiskasvatuksen rekrytointihaasteeseen pussillisella poppaskonsteja! Sadun Maija Poppanen on melkoinen persoona, mutta ennen kaikkea aivan erinomainen lasten kanssa. Poppaskonsteja-kampanja ammentaa iloa ja väriä rekrytointiprosessiin, ja viestii leikillisyydellään varhaiskasvatuksen parissa työskentelevistä arki-ihmeiden tekijöinä, mutta ennen kaikkea rautaisina ammattilaisina.

Yksikään perhe ei tule toimeen ilman päiväkotien ja eskareiden kasvatuskumppaneita, mutta tämä pitää muistaa sanoa myös ääneen. Varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien arvostuksen lisääminen on Limingassa nyt sydämen asia ja kunniatehtävä.

Kampanjan aikana esitellään varhaiskasvatuksessa työskentelevät ammattiryhmät yksittäisten tekijöiden kautta ja kuullaan myös kasvattajien arjesta videoiden muodossa.

Kampanja näkyy kunnan verkkosivuilla, somessa, rekrytointi-ilmoituksissa, mutta jalkautuu kevään edetessä myös opiskelijoiden pariin. Yksi kampanjaidea on, että Limingan kunnalla voisi olla myös oma rekryagentti, joka sateenvarjonsa ja poppaskonstiensa kera suuntaisi sinne, missä rautaisia ammattilaisia syntyy.

Värikkäistä sateenvarjoistaan Liminka tunnetaan jo muutenkin, sillä aina syyskuussa lasten ja nuorten kuvitus- ja kirjallisuusfestivaalin aikaan kyläraitti somistautuu ihastusta herättävillä sontikoilla. Limingassa otetaan parhaillaan käyttöön myös Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia. Kampanjassa ei ole siis kyse pelkästään varhaiskasvatuksesta ja lasten huomioimisesta, vaan koko kunnan elinvoimasta.

Liminka on Suomen nuorin kunta – 25 prosenttia koko väestöstä on alle 12-vuotiaita. Liminka on Suomen kekseliäin, mutta ehkäpä myös lapsellisin kunta! Työmaata kasvatuksen ammattilaisille siis riittää. Arjen helppous, pian raiteita halkova lähijuna, erinomaiset liikenneyhteydet, upeat harrastusmahdollisuudet, luonnonläheisyys sekä mutkattomasti pelaavat tonttimarkkinat lisäävät nyt ja jatkossa imua Liminkaan.

Mutta kuten rekrytoinnin haastetta pohtineessa moniammatillisessa ideointitiimissä todettiin, eivät pelkät poppaskonstit opettajien, ohjaajien ja hoitajien houkuttelemiseksi tietenkään riitä. Tarvitaan asianmukainen palkka, osaava ja rento työyhteisö, jossa on avoin työskentelyilmapiiri.

Tämä pitää sisällään sallivat tiimit, joissa jokainen saa tehdä työtä omalla tavallaan ja pääsee loistamaan omien vahvuuksiensa kautta. Nykyaikaiset toimintapuitteet, kouluttautumismahdollisuudet sekä kilpailukykyiset henkilöstöedut takaavat työntekijöille tärkeimmät syyt juurtua varhaiskasvatuksen ammattilaisiksi Liminkaan.

Millaista on työskennellä varhaiskasvatuksessa? – katso videot ja lue henkilökuvat!

1. Poppaskonsteja: Millainen on varhaiskasvatuksen opettajan työpäivä?

Krista Isokoski työskentelee Limingan kunnassa varhaiskasvatuksen opettajana. Mitä kaikkea työhön kuuluu ja millainen on työpäivä Aapin päiväkodissa? Katso video tästä linkistä!

2. Poppaskonsteja: Mitä kuuluu varhaiskasvatuksen erityisopettajan päivään?

Marja Laukkanen työskentelee Limingan kunnassa varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Mitä kaikkea työhön kuuluu ja millainen on Marjan työpäivä? Katso video tästä linkistä!

3. Poppaskonsteja: Miksi minusta tuli päiväkodin johtaja?

Erja Laine työskentelee Limingan kunnassa päiväkodin johtajana. Mitä Erjan työhön kuuluu ja miksi hänestä tuli päiväkodin johtaja? Lue lisää tästä linkistä!

4. Poppaskonsteja: Miksi tulin työssäoppimiseen Liminkaan?

Sonja Häkkilä tuli työssäoppimisjaksolle Liminkaan. Miksi Sonja pääti hakeutua Liminkaan ja miten harjoittelu sujui? Lue lisää tästä linkistä!

5. Poppaskonsteja: Millaista on työskennellä vastaavana varhaiskasvatuksen opettajana?

Jonna Helala työskentelee Limingan kunnassa vastaavana varhaiskasvatuksen opettajana. Mitä kaikkea työhön kuuluu ja millainen on Jonnan työpäivä? Katso video  tästä linkistä!

6. Poppaskonsteja: Mikä on parasta varhaiskasvatuksen ohjaajan työssä?

Elina Priha-Ahola työskentelee varhaiskasvatuksen ohjaajana Vanamon päiväkodissa Tupoksessa. Miten Elina päätyi alalle ja mikä työssä on parasta? Lue lisää tästä linkistä!

7. Poppaskonsteja: Mitä kuuluu varhaiskasvatuksen lastenhoitajan työpäivään?

Aki Hakala työskentelee Limingan kunnassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajana. Millainen on Akin työpäivä? Katso video tästä linkistä!