Työnhakijoiden työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelut

Oletko työtön työnhakija tai suunnitteletko paluuta työelämään? Pohdituttaako alanvaihto tai tarvitsetko apua opintojen suunnitteluun?
Työllisyyspalveluista voit saada työhönvalmentajan palveluita tarpeesi mukaan. Voimme kartoittaa sinulle sopivaa työpaikkaa tiedossamme olevista avoimista tehtävistä. Voit kysyä meiltä erilaisista opiskeluvaihtoehdoista ja voimme yhdessä selvittää niiden rahoitusmahdollisuuksia. Voit myös keskustella työhönvalmentajamme kanssa alanvaihdosta tai ohjautua kauttamme ammatinvalinnanpsykologille. Avustamme työhakemuksen ja ansioluettelon tekemisessä ja tarvittaessa sparraamme sinua työhaastatteluun.
Voimme ohjata työnantajaa hakemaan palkkatukea tai kuntalisää työllistämisesi tueksi. Voit kysyä mahdollisuuttasi palkkatukeen meiltä. Voit ohjautua kauttamme myös työkokeiluun ammatinvalinta ja uravaihtoehtojen kartoittamiseksi tai työelämään paluun tukemiseksi.
Ota yhteyttä työhönvalmentajiimme!

Kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilussa osa työttömistä työnhakijoista siirtyy oman kotikuntansa työllisyyspalvelujen asiakkaiksi. Näitä ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on kokeilualueella ja jotka

  • eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai
  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.
  • Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan. Jos asiakas esimerkiksi työllistyy määräaikaisesti ja palaa takaisin työnhakijaksi, hän ohjautuu edelleen kokeilun asiakkaaksi.

Oulun seudun kuntakokeilun sivuille pääset tästä linkistä.